Les jornades del projecte Local EU Charter es va realitzar durant els dies 3 i 4 de novembre amb dos dies de treball de tots els socis reunits a la ciutat de València.

Aquest projecte reuneix socis de Grècia, Holanda, Xipre, Polònia i Espanya per a aprofundir en nous mètodes per a afermar els drets fonamentals dels ciutadans europeus.
Pese al valor de l'aprovació de la Carta de drets europeus fonamentals la veritat és que la majoria dels ciutadans d'Europa desconeixen els seus drets i per això s'ha de continuar treballant a donar-los a conéixer i a il·luminar maneres de fer-los efectius.
En aquest projecte participen tres municipalitats, diverses associacions socials, associacions esportives i institucions culturals i d'innovació.
Es tracta de compartir bones experiències i poder identificar noves maneres d'enfortir els drets europeus fonamentals.
L'Ajuntament de València està molt interessat en tot el que els socis poden aportar i a analitzar si les seues bones pràctiques són replicables a València.
L'Ajuntament compartirà el treball realitzat per a enfortir el dret europeu fonamental a una bona administració.
L'estratègia València 2030 és una estratègia de desenvolupament de la ciutat de València i de tots els seus veïns per als pròxims 10 anys. València 2030 és l'eina per a assegurar els drets fonamentals europeus a la ciutat de València. El dret a la ciutat, física i comunitària, és el dret que possibilita tots els altres a nivell local.
També compartirà la seua aposta per la metodologia de gestió de programes i projectes amb PM2, que és la metodologia de gestió de projectes i programes desenvolupada per la Comissió Europea per a contribuir a millorar la gestió de les polítiques i els fons europeus.
L'Ajuntament de València és pioner en aquest nou enfocament per a pujar el llistó en la gestió per objectius a la qual totes les administracions estan obligades per imperatiu legal. A més, serà també referent per a moltes altres entitats locals que vulguen millorar la seua gestió utilitzant PM2.
La Comissió Europea està realment interessada en aquesta iniciativa de l'Ajuntament de València i veure com una administració local fora del context institucional comunitari, implementa i utilitza el mètode i com això millora la gestió municipal i reforça els valors europeus i ciutadans.
“València ciutat de projectes” és la iniciativa que s'exposarà en aquest workshop i que pretén fer de la ciutat un formiguer de projectes reeixits i d'impacte. Parlem de projectes educatius, culturals, d'infraestructures, d'activitats econòmiques, socials, familiars, d'investigació, d'innovació, públics i privats o conjunts.
Ana Pont, responsable del Servei d'Ajuda a Projectes vol demostrar que no és cert que s'haja de fracassar almenys 10 vegades per a tindre èxit en un projecte, amb un bon mètode, formació, eines i ajuda podrem tindre èxit des del primer intent. Si multipliquem per 10 el nostre èxit individual, podem imaginar que pot passar col·lectivament.
Els drets europeus fonamentals s'asseguren amb la bona gestió municipal.