
Els dispositius d'usuari final interactius (ISRUPTIVOS), estan arribant als mercats de consum. Després de la compra per part de Microsoft de HoloLens (un auricular que projecta imatges hologràfiques en l'espai real) i la valoració en 4.500 milions de $ de Magic Leap (una startup que produeix pantalles muntades al cap per a aplicacions de realitat augmentada), tecnologies similars ara estan disponibles en el mercat de consum amb auriculars de realitat virtual comercialitzats per HTC, LG, Oculus VR, Samsung, Sony, etc. Simultàniament, el ràpid creixement de la “Internet de les coses”, porta una àmplia gamma de nous productes que van des de dispositius sensors/actuadors de baix rendiment com a termòstats a sistemes complexos com a conjunts coordinats de càmeres de vigilància que cobreixen tot un veïnat.
Per tant, és d'esperar la ràpida aparició d'aplicacions de boira que es defineixen com: aplicacions que construeixen un continu interactiu sense fissures entre el món físic i digital, mesclant àtoms i bits. A més de l'ús per a fins d'entreteniment, també s'esperen nombroses aplicacions en dominis, com ara: cobertura d'esdeveniments, atenció mèdica, enginyeria, béns seents, militar, detallista i educació.
No obstant això, encara que hi ha grans quantitats de recursos informàtics disponibles en les plataformes en el núvol, les infraestructures tradicionals en el núvol estan mal equipades per a abordar per complet els desafiaments de les futures aplicacions de computació en la boira. Pel fet que depenen d'un grapat de centres de dades molt grans, els proveïdors de núvol sovint publiquen que es troben molt lluny dels seus usuaris finals, la qual cosa no compleix amb els requisits de les aplicacions de boira:
Les aplicacions de boira interactives requereixen latències de xarxa ultrabaixes.
Les aplicacions de boira orientades al rendiment requereixen càlculs locals.
Les aplicacions de boira de confiança han de tolerar connexions de xarxa deficients.
Aconseguir aquesta visió requerirà un ecosistema d'innovació/tecnologia de computació en la boira actiu, així com una força laboral altament capacitada capaç de dissenyar futures plataformes de computació en la boira i explotar-les al màxim. El projecte FogGuru fomentarà el sorgiment d'una nova generació d'investigadors i professionals, capaços de treballar en el límit entre la ciència i la innovació per a dissenyar de manera efectiva les tecnologies necessàries per a implementar i operar infraestructures escalables de computació en la boira i desenvolupar aplicacions innovadores de computació en la boira. La investigació de FogGuru serà realitzada per huit talentosos investigadors en etapa primerenca (ESR) que desenvoluparan conjuntament les tecnologies que hi falten mentre s'entrenen per a convertir-se en gurus de la computació en la boira.
Pressupost: 2.067.625,44€
Ajuda Concedida: 2.067.625,44€
Fons del projecte: H2020
Data inicie del projecte: 01/09/2017
Data final del projecte: 31/08/2021
Web del projecte: http://www.fogguru.eu/