DARLENE Realitat Augmentada per a Forces i Cossos de Seguretat

FONS: H2020

DATA D'INICI: 1/09/2020

DATA DE FI: 31/08/2023

 

DARLENE té com a objectiu investigar els mitjans pels quals implementar la Realitat Augmentada (AR) en temps real per a ajudar a la presa de decisions de la Policia mitjançant l'ús de la AR i combinar-les amb potents algorismes de Machine Learning (ML), tècniques de fusió d'informació de sensors, reconstrucció 3D, wearables i recomanacions personalitzades. Per tant, DARLENE oferirà a les policies europees una solució de seguretat proactiva que proporcionarà major nivell de consciència situacional mitjançant internet de les coses (IoT), detecció i reconeixement, combinant tecnologia punta i seguretat pública en tots els vessants de seguretat.

 

Permetrà a les policies reduir i previndre la delinqüència, i respondre més ràpidament als delictes que ja estan en progrés, en permetre classificar grans volums de dades per a predir, anticipar i previndre activitats delictives; així com que estiguen millor informades les decisions tàctiques i milloren els serveis de protecció ciutadana. DARLENE per tant desenvoluparà pràctiques i aplicacions policials beneficioses mitjançant l'ús d'ulleres AR assequibles, lleugeres i discretes. Tals aplicacions capitalitzaran la investigació d'avantguarda que es combinarà amb la tecnologia AR per a crear mètodes innovadors per a la lluita contra el crim i fins i tot actes terroristes.

 

Per a alinear el desenvolupament tecnològic amb les necessitats i requisits de seguretat reals, DARLENE construirà una comunitat policial que guiarà el procés de desenvolupament i avaluaran l'ecosistema DARLENE. En aquest sentit, DARLENE preveu àmplies activitats de demostració i capacitació per a les policies mentre la solució es demostrarà i validarà en escenaris realistes durant la fase pilot del projecte, aplanant així el camí per al seu desplegament de camp i la seua captació comercial.

 

El consorci està formada per 15 socis de 10 països (Grècia, Espanya, Bèlgica, França, el Regne Unit, Xipre, Itàlia, Portugal, Lituània i Alemanya)

 

Pressupost de 6.954.860,00€

Contribució de la UE a l'Ajuntament: 243.125,00€

 

Ir a Inicio