De cara al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, la Comissió Europea i l'Alta Representant Federica Mogherini han emés una declaració sobre la violència de gènere i la Unió Europea.

De cara al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre, la Comissió Europea i l'Alta Representant Federica Mogherini han emés una declaració sobre l'estat de la violència de gènere i les intencions de la Unió Europea.
D'acord amb aquesta declaració, les dones pateixen violència en qualsevol entorn des del carrer, el treball o escola i la llar fins i tot en el desplaçament i la migració, sense oblidar la violència cibernètica i la incitació a l'odi.
En xifres, una de cada tres dones a Europa ha patit violència física i/o sexual. La gran majoria de víctimes d'explotació sexual a la UE són dones i xiquetes. Als països en desenvolupament, una de cada tres xiquetes es casa abans de complir els 18 anys i aproximadament 200 milions de dones i xiquetes que han sigut sotmeses a la mutilació genital femenina.
Mogherini assumeix que és deure de la UE previndre, rebutjar i condemnar tots els actes de violència contra les dones i les xiquetes, així com crear un entorn segur perquè puguen denunciar els delictes. Igualment, assegura que la UE s'ha compromés a continuar treballant incansablement però que posar fi a aquesta mena de violència requereix una participació d'organitzacions internacionals, ONG i de la societat civil en general.
“El nostre objectiu continua sent clar: eliminar la violència contra les dones i les xiquetes. La UE es mantindrà a l'avantguarda d'aquesta mobilització internacional per a defensar els drets de totes les dones i totes les xiquetes a viure lliures i segures. Ho fem pel nostre futur i pel nostre present perquè les dones són el pilar de les societats justes, obertes, desenvolupades i democràtiques, i res ha de privar-les de la llibertat d'exercir el seu paper amb llibertat i seguretat.”
La Unió Europea ha adaptat múltiples plans i mesures per a posar fi a aquesta mena de violència com la Directiva de la UE sobre els drets de les víctimes o el Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania. A escala internacional, durant 2017 i 2018 es van assignar aproximadament 62 milions d'euros en ajuda humanitària per a la prevenció i resposta a la violència sexual i de gènere a tot el món.
Font: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/es/statement_19_6300