València recupera la Bicifest, que se celebrarà en La Marina els dies 13, 14 i 15 de maig

dijous, 10 març, 2022

La Marina de València serà l'escenari de la III edició de la Bicifest, la convocatòria de promoció de la bicicleta com a mitjà sostenible de mobilitat que la ciutat recupera ara després de dos anys suspesa a causa de la pandèmia. La Bicifest 2022 es realitzarà els dies 13, 14 i 15 del pròxim mes de maig, i inclourà, com a novetat, la celebració de la primera fira del ciclisme urbà d'Espanya, Ciclosferia. Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “ha arribat el moment de tornar a celebrar la cultura de la bicicleta i que València comença ser també una ciutat referent d'Espanya i de tot l'àmbit europeu”.

El regidor ha assenyalat que València se situa com una de les tres millors ciutats de tota Espanya per a anar amb bici, junt amb Vitòria i a Sevilla, “tant per la recuperació de l'espai públic, com per l'impuls a la bicicleta, per infraestructures i per nombre de ciclistes”. Acompanyat pel coordinador de Ciclosferia, Rafa Vidiella, el regidor Grezzi ha subratllat el “treballat intens que hem dut a terme per a això des de l'any 2015”. Fruit d'eixe treball, ha destacat, “tenim ara una xarxa segura, interconnectada, bidireccional i segregada de la calçada, que ha crescut en un 40%, i que ja ofereix quasi 170 quilòmetres de carrils bici, la majoria d'ells de gran qualitat en una xarxa capil·lar per tota la ciutat”. L'edil ha avançat, a més, juntament amb les obres ja iniciades en les avingudes del Cid, General Avilés i Sant Vicent- plaça d'Espanya, entre enguany i l'any que ve se sumaran 17 quilòmetres més a la xarxa”.

 

“Esta aposta per la bici ha fet que València siga un referent, i volem continuar sent-ho”, ha subratllat Grezzi, qui ha explicat que la fira Bicifest 2022 convertirà La Marina eixe cap de setmana en un espai de trobada, d'activitats culturals, esdeveniments esportius amb bicicleta, tallers, rutes, proves, concerts, jocs i espectacles. Durant les pròximes setmanes s'aniran donant a conéixer els detalls del programa, que es desenvoluparà en el Cobert número 2 del recinte mariner.

 

Ciclosferia, la primera fira del ciclisme urbà

La Bicifest d'enguany presenta entre les seues novetats, la celebració de Ciclosferia, la primera fira del ciclisme urbà de tota Espanya, que coordina Rafa Vidiella, i que s'ha plantejat com “una convocatòria, inclusiva i molt participada, per a totes les persones”.

El responsable de la Ciclosferia ha destacat que tradicionalment “es pensa en la bicicleta com una eina per a fer esport, com un element de competició o d'oci; però és molt més, és una eina per a canviar vides i, per tant, per a canviar ciutats”. Vidiella ha fet una crida a la ciutadania a fer ús de la bicicleta de manera quotidiana: “no sols el dissabte per a fer esport, sinó també per a eixir al carrer, de dilluns a diumenge, per a anar a treballar, per a comprar el pa, i per a no col·lapsar els carrers i no omplir la ciutat de trànsit i de soroll”.

Ciclosferia permetrà conéixer les últimes novetats en bicicletes, les bicis més adequades per a la gent major o per als joves, les bicis elèctriques, les plegables, o les específiques per als comerços i xicotets negocis, entre d’altres.

 

No tires la teua bici usada, dona-la

 Finalment, el regidor Giuseppe Grezzi ha subratllat que entre les activitats programades en Bicifest 2022, es dona participació a diferents associacions i entitats locals. És el cas de l'associació Soterranya, de Torrent, que recull bicicletes usades, de segona mà o abandonades, que recupera i dona a persones sense recursos. Tal com ha explicat l'edil, la iniciativa té un caràcter solidari, ja que facilita mitjà de transport sostenible a persones que ho necessiten, un caràcter sostenible com a foment la reutilització i evita milers de quilos de residus, i a més, fomenta una forma de mobilitat personal sostenible.

Per això, Grezzi ha animat els veïns i veïnes que tinguen a casa bicicletes en desús, o que tinguen intenció d'adquirir una nova, al fet que no tiren la seua vella bici, i que la porten a la Bicifest el pròxim mes de maig, on trobarà un nou ús solidari.

Ir a Inicio