València ha celebrat en Bicifest la seua “bona relació amb la bicicleta”

dilluns, 16 maig, 2022

Bicifest València 2022 ha reunit este cap de setmana a ciutadania, activistes, visitants, fabricants de bicicletes i representants del sector local de la bici al voltant del vehicle centenari de dos rodes. La Marina de València ha sigut l'epicentre, durant 72 hores, de la celebració de la “bona relació de la ciutat amb la bicicleta”, tal com ha subratllat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha realitzat hui un balanç de la convocatòria.

 “A ningú se li escapa que la bicicleta s'ha convertit en el símbol de la València actual. No sols és un dels principals reclams utilitzats pel sector i l'administració per a atraure turistes, sinó que cada mes rebem reconeixements estatals i internacionals per la nostra transformació de València en matèria de mobilitat”, ha manifestat el regidor. “La bicicleta –ha afegit- és el vehicle que utilitzem cada dia major nombre de valencians i valencianes per a anar a treballar o a estudiar, o per a gaudir de les estones d'oci: en definitiva, per a viure València. Això és el més important i el que milers de persones hem celebrat este cap de setmana en el Bicifest”, ha afegit el regidor de Mobilitat Sostenible.

 

Un dels principals reclams de la cita ha estat la Ciclosfèria, la primera fira de ciclisme urbà celebrada a Espanya, que ha rebut més de 10.000 visitants, els quals han pogut conéixer, en els seus més de 60 estands, les últimes novetats de les marques expositores, les accions i activitats d'entitats ciclistes, i fins i tot l'oferta del comerç de proximitat, un dels principals beneficiaris de l'auge de la mobilitat ciclista urbana, de la mà de l'associació de comerciants del Marítim ACIPMAR, que ha col·laborat activament en el Bicifest.

 

La celebració ha portat animació i activitats a la Marina durant tot el cap de setmana, així com actuacions musicals, amb un cartell integrat exclusivament per grups i músics de la Comunitat Valenciana, com Tesa, Joe Pask, Huracàn Romántica o el col·lectiu de músiques Women Play Beatles. De fet, l'actuació d'estes últimes és la que rebia el diumenge al matí a milers de ciclistes de totes les edats que es van sumar a la València Bike Parade, la primera gran desfilada ciclista organitzada per la Regidoria de Mobilitat, que va discórrer amb fluïdesa des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Marina de València.

Ir a Inicio