Nou projecte de Carril Bici en l'Avinguda del General Avilés, inclòs en el "segon anell ciclista"

dijous, 28 gener, 2021

L'Ajuntament aprovarà entre esta setmana i la pròxima dos projectes de carril bici sorgits en les passades edicions dels pressupostos participatius DecidimVLC de el districte de Campanar i que tenen com a nexe comú l'eix de l'avinguda del General Avilés.

Part del nou eix forma part de la proposta ‘Segon Anell Ciclista’ .

Els projectes inclouen també millores per als vianants, entre les quals destaca la baixada a calçada d'un tram de carril bici que actualment discorre per la mitjana sud de l'avinguda del Mestre Rodrigo.

“El recorregut que completaran estos dos projectes, emanats dels processos de Decidim València, supera els dos quilòmetres de nou itinerari segur per a les persones que trien per als seus desplaçaments la bicicleta o els vehicles de mobilitat personal”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. “Però no són només això”, ha prosseguit, “perquè des de Mobilitat Sostenible hem aprofitat eixos dos quilòmetres d’actuació per tractar de corregir una planificació viària obsoleta, malgrat els seus pocs anys de vida, perquè sobredimensionava l’espai per als cotxes, subordinant i fins i tot castigant la mobilitat per als vianants. Esta actuació, d’alguna manera, corregix part d’eixos errors del passat”.

El primer dels projectes comprén el tram de carril bici de General Avilés que connectarà Pío Baroja i Mestre Rodrigo. Un total de 690 metres de connexió ciclista bidireccional, segregada sobre calçada —exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bicis existents en vorera— i de 2,30 metres d’amplària de mitjana.

“Com sempre, el projecte contempla diverses millores per a la mobilitat per als vianants”, segons ha indicat Grezzi. D’una banda, ampliant els espais per als vianants, especialment en la intersecció entre General Avilés i el carrer de Terrateig, per passar el carril bici de vorera a calçada en este punt i alinear el pas de vianants reduint la longitud de l’encreuament. A més, es projecta eliminar la semaforització en l’accés i eixida del carrer de Terrateig donant prioritat amb això al vianant i, en esta mateixa línia, es preveu la reubicació del pas de vianants de General Avilés al costat de la rotonda de l’avinguda de Pío Baroja acostant-lo al nou encreuament ciclista i millorant el recorregut i l’accessibilitat per als vianants.

El segon projecte, que té prevista la seua aprovació la setmana que ve en Junta de Govern Local, a més de completar el tram de General Avilés entre Mestre Rodrigo i Pius XII, inclourà en el seu àmbit d’actuació l’avinguda de les Corts Valencianes des del carrer de la Safor fins a General Avilés. En esta avinguda es concentraran en este cas les millores per als vianants, en recuperar la zona per als vianants en la mitjana de l’avinguda de les Corts Valencianes en baixar a calçada el tram de carril bici entre els carrers de la Safor i l’Alacantí. Al mateix temps, el projecte també realinea i amplia l’amplària dels passos de vianants i de les voreres en la intersecció entre l’avinguda del General Avilés i el carrer d’Aparicio Albiñana; augmenta la zona per als vianants en la vorera sud-oest de la intersecció entre les avingudes del General Avilés i Pius XII; reduïx la longitud d’encreuament en el pas de vianants semaforitzat al costat del carrer de la Safor i es baixen a calçada contenidors de residus i aparcabicis.

Es tracta de 1.399 metres d’eix ciclista, també segregat sobre calçada, exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents en vorera al carrer de la Safor, mitjana de l’avinguda de les Corts Valencianes i carrils bici en la intersecció de les avingudes de les Corts Valencianes-General Avilés-Pius XII. És un eix ciclista bidireccional en la seua majoria —en la mitjana del carrer del Puerto de Santa María serà unidireccional— i de 2,30 metres d’amplària.

Una vegada aprovats els projectes, el següent pas és que isquen a licitació, determinant-se en el moment de l’adjudicació l’import de l’obra. Els projectes eixiran a licitació amb un preu base de 206.477,44 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució estimat de tres mesos, en el cas del primer; i un preu base de licitació de 422.351,71 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució estimat de quatre mesos per al segon.

Ir a Inicio