Mobilitat Sostenible obri a la circulació la connexió ciclista per General Avilés i Corts Valencianes

dijous, 3 novembre, 2022

L'Ajuntament de València, a través del Servici Municipal de Mobilitat Sostenible, ha obert hui a la circulació l'eix ciclable de l'avinguda de les Corts Valencianes, entre el carrer de La Safor i Pius XII, i de l'avinguda del General Avilés, entre Pius XII i l'avinguda del Mestre Rodrigo, amb una distància total de 1.399 metres. Es tracta d'una connexió ciclista disposada majoritàriament en la calçada, bidireccional i d'una amplària d'entre 2,30 i 2,50 metres, i constituix el segon eix ciclable de Campanar obert enguany, després que a l'abril finalitzaren els treballs del recorregut de General Avilés entre Pío Baroja i Mestre Rodrigo, amb un traçat de 690 metres.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “esta actuació suposa també una important recuperació de l'espai per als vianants, en línia amb el funcionament del servici municipal a l'hora d'executar carrils bici”, en referència a la mitjana de l'avinguda de les Corts Valencianes entre els carrers de La Safor i l'Alacantí, així com a la mitjana sud de l'avinguda del Mestre Rodrigo, on s'han baixat a la calçada els trams de carril bici existents.

 

A més, s'ha realineat i ampliat la grandària dels passos de vianants i de les voreres en la intersecció entre l'avinguda del General Avilés i el carrer d'Aparicio Albiñana, i també s'ha fet el propi en la vorera sud-oest de la intersecció entre General Avilés i Pius XII; s'ha reduït la longitud de l'encreuament en el pas de vianants semaforitzat al costat del carrer de La Safor, i s'han baixat a calçada contenidors de residus i aparcabicis. Els treballs, adjudicats a l'empresa Grupo Bertolín SAU per un import de 362.715,65 euros (IVA inclòs), compten amb finançament europeu a través dels fons IDAE (per un total de 167.832,99 euros). Els fons IDAE són partides pressupostàries provinents del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

El carril bici de General Avilés, al complet

El projecte del tercer eix de 500 metres que completarà tot General Avilés en carril bici, entre l'avinguda de Pius XII i Doctor Nicasi Benlloch, va ser aprovat per la Junta de Govern Local el mes de febrer passat i està en procés de licitació. El carril bici dissenyat s'habilitarà segregat per la calçada sud, i s'anivellarà a cota de calçada en les parades d'autobús; mentre que en el tram entre els carrers de Conchita Piquer i del Doctor Nicasi Benlloch es disposarà en la via de servici paral·lel al pas inferior (en lloc de pegat a la vorada de la vorera).

 

Quant a les millores per als vianants del projecte, es reduirà la longitud de l'encreuament en el pas de vianants de l'avinguda de Pius XII, s'ampliarà la vorera en la intersecció sud amb el carrer del Doctor Nicasi Benlloch, es generaran plataformes reservades en les parades de l'EMT, s'adaptaran els guals per als vianants a la normativa d'accessibilitat, i s'arreglarà la pavimentació en calçada, rigoles en mal estat i diverses zones de rajola de les voreres. Així mateix, es crearà una nova zona de càrrega i descàrrega, així com aparcaments per a motocicletes. El termini d'execució i el preu de licitació són tres mesos a partir de l'inici de les obres, i 228.215,05 euros (IVA inclòs).

Ir a Inicio