Mobilitat Sostenible adjudica les obres dels carrils bici de Campanar, Tendetes i la Ronda Nord

dijous, 20 octubre, 2022

La Junta de Govern Local aprovará demà l’adjudicació de les obres per a l’execució del nou carril bici del marge esquerre de l’antic llit del riu Túria i les destinades a baixar a calçada el carril bici de l’avinguda dels Germans Machado.

El nou carril bici del  marge esquerre de l’antic llit del riu Túria, des del carrer de Tamarindes fins al Pont de les Arts, recorrerà segregat en calçada la via de servici de Manuel de Falla, Tirso de Molina i Menédendez Pidal a través de 1.625 metres. És un eix ciclista bidireccional que connectarà amb el carril bici de pont de Campanar, Pius XII, pont de les Glòries Valencianes, Pare Ferris, pont de les Arts i la resta del carril bici del marge esquerre des de Mauro Guillén. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Geocivil per un pressupost de 408.411,23 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de tres mesos.

 

Per la seua banda, la modificació del tram de Germans Machado, entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer del Comte de Lumiares, suposa la recuperació de l’espai dels vianants en esta avinguda després de l’errònia actuació feta l’any 2007, que va situar el carril bici en vorera. Així, el projecte sorgit dels Pressupostos Participatius de 2019, suposarà tant una millora de la connexió ciclista de 1.174 metres de longitud, com l’ampliació i millora dels espais per a vianants en el districte de Rascanya. Les obres s’han adjudicat a Pavasal per un import de 172.490,34 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de dos mesos.

 

L’Ajuntament només es farà càrrec del 10% del cost de les obres, donat que el treball del servici de Mobilitat Sostenible ha permés que compten amb una subvenció del 90% del seu pressupost base inicial (IVA exclòs) per part dels Fons Next Generation de la Unió Europea.

 

El carril bici de l’avinguda del Cid, més prop

Al seu torn, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat este matí el carril bici de l’avinguda del Cid fins la plaça d’Espanya i ha donat compte de l’evolució de les obres que amplien el seu termini d’execució fins un màxim d’un mes per tal d’acabar d’albergar les millores executades.

 

Esta modificació del temps d’execució del projecte —que s’aprova demà divendres en Junta de Govern Local— es deguda a les importants adequacions tècniques que s’han hagut de fer a l’encreuament amb Pérez Galdós, i suposaran entre d’altres coses una millora en les condicions per als vianants. “El treball que s’està realitzant a l’encreuament amb Pérez Galdós és d’orfebreria, ja que hem adaptat l’espai a totes les circumstàncies, presents i futures”, apunta el regidor, Grezzi. “En primer lloc, fent totes les connexions lògiques per als vianants; en segon, tenint en compte a totes les persones, per al que hem comptat amb la col·laboració de la ONCE per adaptar tota l’actuació a les circumstàncies de qualsevol ciutadà; també, com sempre, baixant a calçada les connexions dels carrils bici del carrer d’Ontinyent amb Pérez Galdós i del carrer del Mestre Bellver amb l’avinguda del Cid; i finalment, adaptant la reposició dels servicis existents de telecomunicacions, semaforització, drenatge i bombeig per a l’estació de Metrovalencia de l’avinguda del Cid”, ha detallat.

 

Tot això, continua Grezzi, “se suma a la resta de millores que ja inclou el projecte com és la creació de tres nous passos que milloren la permeabilitat als barris d’Arrancapins, Patraix i Nou Moles”, i es situen a l’altura del carrer d’Enguera, a l’altura del carrer d’Alberic i a la plaça del Bisbe Amigó.  A més, es desplaça el pas de vianants de Pérez Galdós amb avinguda del Cid per evitar itineraris tortuosos i s’acurta l’extensió del pas de vianants de Pintor Benedito amb plaça d’Espanya i, per tant, el seu temps de pas alhora que es millora l’accessibilitat.

 

La incorporació de les noves actuacions, cal assenyalar, no altera la naturalesa global del contracte i introduix les variacions estrictament indispensables per a solucionar les causes sobrevingudes.

Ir a Inicio