A licitació el carril bici de Cardenal Benlloch i Eduard Boscà

divendres, 1 octubre, 2021

L'Ajuntament de València iniciarà —després de la seua aprovació hui divendres en Junta de Govern Local— el procés de licitació del projecte de carril bici que discorrerà per les avingudes de Cardenal Benlloch i Eduard Boscà. Un eix d'aproximadament 1.300 metres de longitud que connectarà l'avinguda de Blasco Ibáñez amb el Passeig de l'Albereda.

“Esta actuació, que suposarà la irrupció de la bicicleta en una via fins ara hostil als vehicles de mobilitat sostenible, és un nou pas de gegant en la reducció de l’ús de vehicles contaminants en l’interior de València en el que el govern de Joan Ribó està treballant de manera decidida des de 2015”, ha apuntat sobre l’actuació el regidor Giuseppe Grezzi. “Un canvi que”, afegeix el responsable de l’àrea de Mobilitat, “facilitarà –amb la reducció de trànsit que suposarà en el que fins ara era una cicatriu urbana- un futur redisseny de la via, més d'acord a la nova situació”.

 

El carril bici bidireccional, de 2,50 metres d’amplària i segregat en calçada, connectarà amb els carrils bici existents en l’avinguda de Blasco Ibáñez, avinguda del Port, Albereda i en els ciclocarrers Vicente Sancho Tello-Rodríguez de Cepeda i Pobla de Farnals-carrer d'Èol. Suposarà, d’esta forma, un enllaç entre les Universitats, el Port de València i la Ciutat de les Arts i les Ciències que millorarà la mobilitat ciclista en la zona est de la ciutat. A més, es tracta d’un projecte emanat dels pressupostos participatius Decidim VLC 2019/2020.

 

La distribució vial de l’eix Cardenal Benlloch-Eduard Boscà sentit cap a l’Albereda, quedarà de la següent manera, una vegada finalitzen els treballs: vorera, carril bici bidireccional, carril EMT-taxi i un carril per a la resta de la circulació.

 

Més permeabilitat per als vianants

Com ha succeït amb cada actuació ciclista desenvolupada en els darrers set anys, la infraestructura vindrà acompanyada de millores per a la mobilitat dels vianants. En este cas es crearan dos nous passos de vianants, un en la intersecció del carrer Pobla de Farnals amb Cardenal Benlloch, i altre en paral·lel al carril bici en la glorieta de l’avinguda de Cardenal Benlloch a l’altura dels carrers de Xile i d'Ernest Ferrer. A més, es reubicaran els passos de vianants situats en els encreuaments amb l’avinguda del Port i amb l’avinguda de Blasco Ibáñez per a millorar la mobilitat en estos punts.

 

Este carril bici té un preu base de licitació de 377.323,23 euros IVA inclòs i un termini d’execució de tres mesos una vegada s’inicien les obres.  

Ir a Inicio