La Federazione Italiana Ambiente e Bicicletta (FIAB) premia l'Ajuntament de València pel seu “compromís de promoure la mobilitat ciclista”

divendres, 27 maig, 2022

La Federazione Italiana Ambiente e Bicicletta, que reuneix més de 120 associacions locals de tot Itàlia, ha guardonat l'Ajuntament de València per les seues polítiques de foment de la bicicleta. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “rebre este reconeixement ha sigut una gratíssima sorpresa, atés que és un guardó creat per reconéixer les ciutats italianes, i també ho ha sigut fer-ho de mans de la gran delegació d'integrants de la FIAB que ha vingut a València a fer-nos lliurament del premi”.

La FIAB és la principal organització italiana de foment de la mobilitat ciclista, que reuneix més de cent vint associacions locals de tot Itàlia amb l'objectiu d'incentivar els municipis italians perquè adopten polítiques en favor de la bicicleta, premiar el compromís dels que ja han posat en marxa iniciatives favorables a la bicicleta i destacar els llocs més favorables a la bicicleta. En el marc d'eixa acció, ha lliurat el seu guardó "Comuni Ciclabili", creat per a certificar el grau d'amabilitat amb la bicicleta dels municipis italians, a una ciutat no italiana, en este cas València.

 

El premi atorga València la màxima qualificació (el premi concedeix a les localitats una puntuació d'1 a 5 assignada en funció de diversos paràmetres i representada per altres tants "somriures de bicicleta" en la bandera). Per a obtindre el premi, el municipi ha de complir almenys dos dels requisits: un en l'àrea de "infraestructura urbana" (ciclisme urbà i moderació del trànsit i la velocitat) i un altre en, almenys, una de les altres tres àrees ("cicloturisme", "governança" i "comunicació i promoció").

 

Grezzi ha explicat que “rebre este reconeixement ha sigut una gratíssima sorpresa, atés que és un guardó creat per a reconéixer ciutats italianes, i també ho ha sigut fer-ho de mans de la gran delegació d'integrants de la FIAB que ha vingut a València a fer-nos lliurament del guardó”, ha reconegut el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Per al regidor, este reconeixement “evidencia que el gir que ha realitzat València en matèria de foment de la bici i la mobilitat sostenible ja és un referent internacional i un espill en el qual es miren altres ciutats”.

 

En este mateix sentit, el regidor Giuseppe Grezzi ha estat convidat a participar com a ponent juntament amb múltiples experts de mobilitat de tot Europa en el congrés Mobilitars que se celebra esta setmana a la ciutat italiana de Reggio-Emilia. “Els valencians estem realitzant una gran transformació tant física com personal, en el canvi cap a uns hàbits més saludables i racionals a l'hora de desplaçar-nos, relacionar-nos i viure a la nostra ciutat, que són un exemple per a moltes ciutats que venen de models tan contaminants i errats com el que teníem. Compartir estes experiències i incorporar la saviesa dels altres és fonamental i que València siga tinguda en compte en este sentit crec que és una cosa de la qual totes hem d'enorgullir-nos”, ha conclòs el regidor.

Ir a Inicio