INICIEN LES OBRES DE L'EIX CICLABLE DE LES GRANS VIES FERRAN EL CATÒLIC I RAMÓN I CAJAL

dimecres, 2 setembre, 2020

Es tracta del primer eix ciclable de la ciutat que discorrerà habilitant carrils EMT-Taxi amb sobreample per a possibilitar la circulació ciclista pels mateixos de manera unidireccional en sentit del trànsit.

El dimarts 1 de setembre s'iniciaran els treballs d'execució del nou eix ciclable per les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramón y Cajal, amb un termini previst d'uns tres mesos.  El projecte procedix dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018.

L’empresa Señalizaciones y Obres Fernández SL és l'encarregada d'executar este itinerari -resultant dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018- que s'estendrà al llarg de 1.700 metres de longitud des de la Plaça d'Espanya fins a Nuevo Centro, i l'obra suposa en més d'un 90% redistribuir la planta viària mitjançant la senyalització horitzontal en calçada, en la qual es suprimiran les actuals línies divisòries de carrils, per a posteriorment establir el nou repartiment. El nou disseny de la planta viària, aportarà un espai extra unidireccional per sentit per a l'ús de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) al costat de la vorera, el que significarà un important increment de l'ample de carril EMT-Taxi perquè el transport públic mantinga el seu espai, mentre es mantenen dos carrils per a la resta de la circulació al costat del bulevard enjardinat. En sentit antic llit del Túria, l'eix ciclable connectarà amb el carril bici de Sant Vicent entre la Plaça d'Espanya i Sant Agustí; mentre que en sentit cap al centre de la ciutat, connectarà des de Pío XII i fins al del carrer Conca.

"Este eix ciclable compartit amb EMT i taxis suposa una important novetat en la ciutat respecte a l'ús de la bici, però és una fórmula que ja s'ha demostrat molt útil i factible en moltes ciutats d'Europa, com París, en espais en els quals un carril segregat no cap" ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Tot i això, ha afegit, "durant les pròximes setmanes i tot el temps que calga, des de l'Agència de la Bici de València s'informarà de com tant les persones que circulen en bicicleta o vehicles de mobilitat persones, com les professionals del transport públic , han de fer-ho quan el seu trajecte discorre per este eix".

Les obres s'inicien des de Plaça d'Espanya sentit Nuevo Centro, i una vegada arriben a Petxina, s'executarà el sentit d'entrada. S'ha coordinat amb l'empresa constructora que els treballs s'inicien entre les 09:00 i les 09: 30h perquè la seua ocupació no afecte a l'hora punta de trànsit del matí, concloent cap a les 17: 00-18: 00h. Des del Centre de Gestió de Tràfic de l'Ajuntament de València es preveu una sensible afecció a la circulació, ja que durant el microfresado i pintat de negre de les línies a eliminar s'ocuparan dos carrils, quedant un per a la circulació, de manera que es recomana a qui tinga previst circular per la zona d'obres prendre itineraris alternatius si el seu destí no està en l'entorn. Tota la informació sobre les afeccions puntuals estarà disponible puntualment a les xarxes socials oficials de el Centre de Gestió de Trànsit
 

Ir a Inicio