Entra en funcionament el primer tram del carril bici de l'avinguda del Cid

dijous, 6 octubre, 2022

L'Ajuntament de València, a través del Servici de Mobilitat Sostenible, ha obert este matí el tram del carril bici de l'avinguda del Cid, un itinerari d'un quilòmetre de longitud, que discorre entre l'avinguda de Tres Creus i el carrer de Julián Peña, on està situada la parada número 200 de Valenbisi. Tal com ha subratllat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “els barris de Tres Forques i Nou Moles queden més connectats des de hui, una vegada finalitzada la primera fase de les obres de condicionament del nou carril bici”.

La resta de l'actuació, que està actualment en execució i que completarà un eix ciclable de 2,1 quilòmetres fins a la plaça d'Espanya, continua a bon ritme. El carril arribarà fins a este punt de la ciutat des de l'avinguda del Cid a través dels carrers de San José de Calasanz, San Francisco de Borja i Pintor Benedito. Esta setmana s'està actuant en la instal·lació de semàfors i obra civil de l'encreuament de l'avinguda amb Pérez Galdós, un punt que està requerint de molts esforços tècnics per la seua complexitat, tal com ha subratllat el regidor.

 

El nou carril bidireccional circula per la via de servici de l'avinguda del Cid direcció centre, i passa al lateral nord de la calçada a l'altura del carrer Totana. Una vegada finalitze l'obra al complet, el repartiment viari a partir de San José de Calasanz serà de dos carrils per al trànsit motoritzat, dos per a les bicicletes i vehicles de mobilitat personal -un per sentit-, i un més segregat per a l'ús exclusiu d'EMT i taxi. A més, la conclusió de l'obra permetrà una millora dels itineraris per als vianants en crear-se un nou passe a l'altura de la plaça del Bisbe Amigó, i amb l'ampliació de voreres i espais d’estància per als transeünts.

 

Este eix ciclista, junt amb el del carrer de Sant Vicent Màrtir des de Marvá, donaran continuïtat, en arribar a plaça d'Espanya, al carril bici ja executat fins a la plaça Sant Agustí i a l'anell ciclista. En el seu conjunt, les obres comportaran una important connexió amb la zona oest de la ciutat i, especialment, amb els barris de Tres Forques, Nou Moles, Patraix i Arrancapins.

 

L'Ajuntament va adjudicar al Grup Bertolín SAU la construcció d'esta connexió ciclista per import de 814.997,76 euros (IVA inclòs), que ha sigut subvencionat en un 90% pels fons europeus Next Generation.

 

Ir a Inicio