Consells ciclistes. Pluja

dimarts, 21 gener, 2020

Nous usuaris i alguns ciclistes habituals en dies de pluja deixen la bici a casa. Uns altres continuem pedalejant

Nous usuaris i alguns ciclistes habituals en dies de pluja deixen la bici a casa. Uns altres continuem pedalejant perquè no trobem opció millor per a desplaçar-nos per la ciutat. Per això volem donar-vos unes quantes idees per a millorar el trajecte quan plou i animar-vos a usar la bici de manera habitual. Consulta l'estat del temps i tingues en compte els advertiments en cas d'episodis de molta pluja o altres inclemències del temps.

Abans d'eixir:
- El teu vestuari ajudara molt al fet que la teua experiència en la bici i en destinació siga agradable. T'animem a utilitzar:

o Impermeable de cos i de pantalons. És més agradable tindre un impermeable transpirable per a poder usar-lo en dies de fred i d'altes temperatures.
o Guants per a protegir les teues mans
o Gorra amb visera perquè la pluja no et moleste en la cara, especialment si uses ulleres és molt útil
o Bufanda o qualsevol peça que et protegisca el coll, si fa fred.
o Sabates que resistisquen la pluja i/o polaines que els protegisquen.
o Alforges impermeables és molt important, especialment si treballaràs, protegir les coses que transportes de la pluja.

- Tria bicicleta de ciutat o híbrida amb parafang. Per a moure'ns per ciutat aconsellem bicicletes híbrides o de ciutat, perquè concedeixen una posició alçada. Amb la pluja aquestes bicis ens ajudaren a arribar a destinació sense taques d'esquitxades i d'aigua.

- Planifica la teua ruta. Sempre proposem planificar per seguretat. En dies de pluja és aconsellable evitar camins amb arena, terra, zones esvaroses. Ací tens informació de la xarxa ciclista http://www.valencia.es/agenciabici/es/red-de-itinerarios-ciclistas

- Posada a punt de la teua bici i complements. Comprovacions mínimes abans d'eixir: rodes, frens, pedals, cadena …

- Algunes persones recomanen rebaixar la pressió de les rodes per a aconseguir major adherència, però no ha de reduir-se en excés.

- Consulta l'estat del temps i tingues en compte els advertiments en cas d'episodis de molta pluja o altres inclemències del temps.

Circulació amb pluja:
- Sigues visible i previsible. Sempre hem de tractar de ser visibles i previsibles en la nostra circulació amb bici, però especialment, en dies amb pluja o altres inclemències del temps.
- Redueix velocitat i frena amb antelació davant obstacles o zones de parada.
- Redueix velocitat i estableix contacte visual en encreuaments amb la resta de persones de la via.
- Obstacles amb pluja:
o Enfront de qualsevol obstacle és important elevar la precaució, reduir velocitat, si és possible no pedalar i si és necessari canviar la marxa per una inferior.
o S'ha de tindre especial cura en passar per damunt de pintura, embornals o qualsevol element metàl·lic o d'un altre tipus per a evitar patinades.
o Evita passar sobre els tolls sempre que siga segur, si no és possible esquivar-ho redueix velocitat i si és necessari canvia de marxa a una inferior per a superar l'obstacle.
- Abans de realitzar maniobres mira cap endarrere, senyalitza i assegura't que la resta de vehicles coneixen la teua trajectòria. Maniobra progresivament i amb seguretat
- Assegura't de ser visible per a la resta dels vehicles, especialment acte-busos i camions.
- A la nit o amb baixa visibilitat, utilitza llums.
- Distància de seguretat
o En calçada circula pel centre del teu carril. Ajuda al fet que els vehicles que t'avancen mantinguen distància de seguretat (1,5 m. lateral i 5 m. darrere). S'ha de tindre en compte que compartir l'espai amb cotxes a vegades comporta alguna esquitxada, mantingues distància de seguretat.
o Mantingues distància de seguretat (1,5 m.) si circules paral·lel a un aparcamient de vehicles (perill davant l'obertura de portes).
o Mantingues la distància amb el vianant on s'autoritze la circulació compartida.
- En cas de molta pluja para una mica i espera al fet que es reduïsca la quantitat de pluja

En destinació:
En casos de molta pluja pot ser útil tindre roba per a canviar-te, sobretot si el teu vestuari de pluja no és molt apropiat. Almenys uns calcetins secs poden millorar la teua experiència després d'anar amb bici.
Animem a les empreses a tindre espais de vestuari amb dutxa i per a deixar assecant la roba mullada. Pot ser útil per a totes les èpoques de l'any tindre un espai per a canviar-se de roba i fins i tot per a dutxar-se.

Ir a Inicio