Adjudicades les obres de les connexions ciclistes al carrer de Sant Vicent Màrtir i l’avinguda del Cid

divendres, 19 novembre, 2021

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació de les obres de les connexions ciclistes al carrer de Sant Vicent Màrtir i de l’avinguda del Cid, amb més d’un milió d’euros d’inversió i més de dos quilòmetres nous d’itinerari ciclista. És, segons el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “un dels grans projectes ciclistes del mandat, fonamental per a la mobilitat ciclista de l’àrea metropolitana”.

L’Ajuntament ha adjudicat al Grup Bertolín SAU la construcció de la connexió ciclista entre l’avinguda de les Tres Creus i la plaça d’Espanya a través de l’avinguda del Cid per import de 814.997,76 euros (IVA inclòs), així com la connexió ciclista del carrer de Sant Vicent Màrtir entre el carrer de Marvá i la plaça d’Espanya, per 226.839,63 euros (IVA inclòs). Estos carrils bici serien subvencionables per una quantitat de 864.861,40 euros —el 90 % del pressupost inicial sol·licitat sense IVA— pels fons Next Generation de la Unió Europea. Es tracta, en paraules del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “d’un dels grans projectes ciclistes del mandat”, que completa un recorregut ciclable de 2,1 quilòmetres, “importantíssim per a la mobilitat ciclista de l’àrea metropolitana perquè arriba a un dels accessos de la zona oest de ciutat”.

 

El vicealcalde ha explicat que es reprén així l’actuació, que va quedar paralitzada a l’abril de 2017 després que la primera empresa adjudicatària no acabara l’obra. Com estava previst, el carril bidireccional —que ja té el primer tram realitzat a l’avinguda del Cid, entre l’avinguda de Tres Creus i el carrer de Santa Cruz de Tenerife— tindrà un ample de 2,50 metres. Després de discórrer per la via de servici de l’avinguda del Cid en sentit centre, passarà a l’altura del carrer de Totana a la banda nord de la calçada, completant així el seu recorregut fins a la plaça d’Espanya.

 

Tal com ha remarcat Sergi Campillo, l’actuació vindrà acompanyada d’una millora per a la circulació per als vianants, en este cas a l’altura de la plaça del Bisbe Amigó, on es realitzarà un nou pas de vianants paral·lel al carril bici. A partir del carrer de Sant Josep de Calassanç, el repartiment viari serà de dos carrils per al trànsit motoritzat, dos per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal —un per sentit—, i un segregat per a l’ús exclusiu d’EMT i taxi. En el cas de l’eix ciclable pel carrer de Sant Vicent Màrtir entre el carrer de Marvà i la plaça d’Espanya, donarà continuïtat al ja executat fins a la plaça de Sant Agustí i l’Anell Ciclista.

Ir a Inicio