Actuacions per a la Mobilitat Sostenible a les ciutats. 12 de novembre de 2020

dimarts, 3 novembre, 2020

Transport & Environment i l'Ajuntament de València amb la col·laboració de l'Agència Municipal de la Bicicleta i EMT València
us convidem a esta WEBINAR el 12 de novembre.

 

Ací podeu consultar el video de la Jornada.

Els nivells de contaminació atmosfèrica, especialment en les grans ciutats, així com d'emissions de CO₂, van disminuir dràsticament en els tres mesos d'estricte confinament (mediats de març a mitjan juny) seguits durant la primera ona de la pandèmia de Covid-19. Esta millora en la qualitat de l'aire i la reducció d'emissions de CO₂ es va deure principalment a la notable disminució de la majoria de les activitats de transport, especialment el transport privat en automòbil. 

      En aquells mesos, la ciutadania va prendre clara consciència que és possible, també a les nostres ciutats, respirar aire net i saludable, escoltar el cant dels ocells i veure les estreles en un cel fosc si canviem el nostre contaminant actual sistema de mobilitat per un altre veritablement sostenible. 

      Però com millorar la qualitat de l'aire, reduir la contaminació atmosfèrica i les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en situació de normalitat social i econòmica?

      En estE esdeveniment parlarem amb representants governamentals de l'àmbit Estatal, autonòmic i municipal i de la societat civil per a conéixer quins haurien de ser les següents actuacions per a avançar de manera decidida i eficaç cap a la mobilitat sostenible a les nostres ciutats.

      Coneixerem el que plantegen sobre aquest tema el Pla Nacional d'Energia i Clima 2021-2030 i el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, actualment en tramitació parlamentària, tots dos promoguts pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demografic (MITERD); l'Estratègia de Mobilitat Segura, Connectada i Sostenible 2030 del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), el qual està treballant en un Avantprojecte de Llei de Mobilitat Sostenible i Finançament del Transport Públic; així com les actuacions i mesures posades en marxa i planejades per la Generalitat de València i l'Ajuntament de València. 

L'esdeveniment se celebrarà online via Zoom Webinar.
Dijous 12 de novembre de 10.00 a 12.00h.
És necessari registrar-se ací.

AGENDA

Bienvenida i inauguració de la jornada:

10.00-10:10h. Sr. Joan Ribó, Alcalde de València.

Primera taula redona:

10.10-10:20h. Sr. Xavier Querol, Investigador de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (CSIC).
10.20-10:30h. D. Antxón Olabe, Coordinador del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.
10.30-10:40h. Dª Ángeles Marin, Directora de l'Oficina de l'Estratègia de Mobilitat, Segura, Sostenible i Connectada del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.
10.40-11:05h. Debat entre els ponents i preguntes del públic.

Segona taula redona:

11.05-11:15h. Sr. Giuseppe Grezzi, Regidor Delegat de Concejal Delegado de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic, Platges, Qualitat Acústica i de l'Aire de l'Ajuntament de València
11.15-11:25h. Sra. Helena Prima, coordinadora d'Ecologistes en Acció i portaveu de València per l’aire.
11.25-11:35h. Dª Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climatica i Transició Ecològica de la Generalitat de València.
11.35-11:55h. Debat entre els ponents i preguntes del públic.
11.55-12:00h. Conclusió i tancament.

Modera: Carlos Bravo, representant de Transport and Environment a Espanya.

 

Ir a Inicio