3er aniversario del Anillo Ciclista de València

dimarts, 3 març, 2020

Un any més celebrem l'aniversari de l'Anell Ciclista. 3 anys des de la inauguració, hui hem volgut agrair el seu ús als ciclistes de la ciutat repartint bosses amb l'eslògan A València la meua bici compta!

En només 3 anys, l'anell ciclista s'ha convertit en la infraestructura més coneguda a la nostra ciutat i fora del nostre territori, aconseguint el premi a la millor infraestructura ciclista per la Xarxa de Ciutats per la bicicleta i altres reconeixements des d'altres entitats, fins i tot internacionals, sent inclòs l'anell ciclista en projectes europeus com a bona pràctica a desenvolupar en altres ciutats i en aqueixa línia rebem visites tècniques de diversos països interessats per conéixer la infraestructura i la manera de poder aplicar-la en els seus territoris.

El millor reconeixement que pot aconseguir una infraestructura és el seu ús i això ho tenim ben confirmat. De març de 2017 a març de 2018 es van produir increments superiors al 21% en tots els punts de l'anell ciclista. Sent el punt de major increment superior al 31%. En el següent any, els increments van ser molt superiors, de 03/2018 a 03/2019 va haver-hi increment en tots els punts de l'anell ciclista superior al 36%, el punt de major increment va ser del 66,69% en carrer Xàtiva i més de la meitat de punts de comptatge superiors al 50%. També es va produir increment en carrils de connexió amb els barris, com el de Pont de Fusta, superior al 38%.

Al llarg del 2019 encara no podem comparar de març a març però els increments s'han vist mes a mes, els mesos amb major ús són octubre i maig i respecte als mesos de l'any anterior tenen increments molt importants similars als citats el mes de març. Les xifres diàries en l'actualitat superen els 6.000 usos. Al gener van haver dades de mitjana superiors al gener anterior de més de 1.700 usos en alguns punts.

Estes dades no sols són positius en l'anell ciclista, els carrils bici que connecten els barris amb l'anell ciclista, també han anat creixent al llarg dels mesos des de la seua inauguració. Pont de Fusta de gener d'enguany a l'anterior ha aconseguit un increment del 22,69%, Carrer Alacant té xifres de més de 2.000 usos mitjana mensual, amb el mes de més ús, octubre de més de 2.700 usos mitjana diària mensual. Regne de Valèncai també pròxima als 2.000 usos depenent del mes.

Al llarg del 2019 s'ha millorat la infraestructura incloent 15 postes amb informació ciclopeatonal en temps a destinació, amb l'objectiu de poder concedir major qualitat a la infraestructura més important de la ciutat i d'animar a desplaçar-se de manera activa veient la rapidesa per a aconseguir destinacions a la ciutat.

També hem confirmat que la ciutadania reconeix aquesta infraestructura i la necessitat de la seua existència, per la sol·licitud enguany d'un segon anell ciclista en els projectes de pressupostos participatius.

 

 

Ir a Inicio