Renaturalització Malva-rosa - València

Renaturalització Malva-rosa

Tornar

La Valentina exposa les figuracions de l’avinguda Malva-rosa i la plaça Antoni Eiximeno

Gómez continua la ronda de reunions amb colectius de la Malva-rosa per explicar el projectes de millora que impulsa al barri

• Recreació de la renaturalització de l'avinguda de La Malva-rosa

03/05/2022

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbà, Sandra Gómez, ha continuat este matí la ronda de reunions amb les associacions i entitats veïnals de la Malva-rosa per a explicar-los “les actuacions de millora del barri” que està duent a terme des d'Urbanisme, entre els quals es troben la renaturalització de l'avinguda Malva-rosa i la plaça del Músic Antoni Eximeno.

Sandra Gómez ha visitat este matí el Centre Municipal d'Activitats de Persones Majors del carrer Mestre Maria Carbonell perquè “volem que persones majors sigan protagonistas del canvis” mayores sean protagonistas de los cambios”, ha explicat. Així, els ha traslladat que l'avinguda Malva-rosa es convertirà en una via per als vianants de 850 metres de longitud i una àrea de 15.000 metres quadrats disposada per al comerç local. “A través d'este projecte renaturalització, es guanya l'espai públic per a les persones i es manté l'accés als vehicles dels residents, així com el transport públic”.

Així mateix, els ha precisat que també està aprovat ja el projecte per a la reurbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno, que forma part de l’estratègia València Ciutat de Places i amb el qual es crearà “un nou espai de trobada i convivència per a les veïnes i veïns del barri”.

Este nou espai urbà comptarà amb zones verdes sobre una superfície de 6.230 metres quadrats i comprén tota la plaça Músic Antonio Eiximeno. Estarà composta per espais oberts, interrelacionats entre si i sense elements divisors, “per a afavorir un espai públic flexible”. A més, comptarà amb paviments en diferents tons, que formaran un dibuix que uneix les diferents zones verdes i d'estada.

La vicealcaldessa ha convidat a les veïnes i veïns de la Malva-rosa a visitar l'exposició de la Valentina, situada en l'Estació del Nord, per a poder veure les figuracions “en les quals pot veure's el resultat d'estes intervencions de millora del barri amb les quals a més Urbanisme dona resposta a revindicacions històriques”.

Igualment, Sandra Gómez ha informat que les millores previstes per a les places d'Hugo Zárate i del 7 d'octubre o la creació d'una nova biblioteca i el centre de joventut. “És imprescindible que la Malva-rosa compte amb els mateixos serveis públics que la resta de barris i estem treballant perquè així siga”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez