Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Recuperación memorias de barrio. Escorxador - València

Vés enrere Recuperación memorias de barrio. Escorxador

Volver

L’antic Escorxador del Cabanyal impulsa el treball de recuperació de la memòria del barri

Gloria Tello anuncia una jornada de portes obertes el proper dissabte en què s’analitzarà l’enfocament que podria tindre l’Arxiu Viu d’esta zona

• Cartell de la jornada 'Tornem a l'Escorxador'

01/02/2023

L'antic Escorxador del Cabanyal el dissabte, 4 de febrer, acollirà una jornada sobre “la recuperació de les memòries de barri”. Durant esta trobada, d’entrada lliure fins a completar l’aforament, s’analitzaran tres projectes de gestió de memòries col·lectives i el seu aprofitament com a instrument de cohesió, amb l’objectiu de conéixer “experiències de rellevància dins l’Estat espanyol per desenvolupar l’Arxiu Viu del Cabanyal”. Prèviament, s’exposaran les conclusions del procés de participació realitzat en els darrers mesos amb el veïnat i col·lectius d’este barri dels Poblats Marítims “sobre l’enfocament que podria tindre el referit arxiu”, que tindrà la seua seu al mateix Escorxador, edifici de l'any 1910 situat al carrer de Sant Pere.
 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha donat compte hui d’esta jornada organitzada per l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia per al Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, més coneguda com a Edusi. I ha recordat que “el nou equipament municipal facilitarà, tant als investigadors com a la ciutadania en general, l'accés al patrimoni documental d'esta zona dels Poblats Marítims”.

El dissabte vinent l’esmentada jornada començarà a les 10.30 hores amb una explicació de l’edifici a càrrec de David Estal i Boris Strzelczyk, arquitectes responsables de la seua rehabilitació. Seguidament, la regidora Glòria Tello obrirà la sessió de treball i donarà pas a la taula redona, en què intervindran Violeta Sarmiento, qui presentarà el projecte “La digitalizadora de la memòria col·lectiva de Sevilla”; Samuel García (Sam-Mosketón), qui parlarà de “L’Ecomuseu urbà gitano de Barcelona”; i Laura Yustas i Maite Biosca, que aportaran l’experiència de “Natzaretpèdia, arxiu digital de memòria popular de Natzaret”.

Els actes estaran amenitzats per la Societat Musical Unió de Pescadors i amb recitació de poesia pel Tio Luis, i conclouran amb una “degustació de l’ahir i el hui de la cuina del Cabanyal” oferida per la Denominació d’Origen Arròs de València.

Gloria Tello ha manifestat que “els projectes que es desgranaran ben segur serviran d’experiència per al treball que vol desenvolupar l’Arxiu Viu del Cabanyal, com testimoni de la identitat i evolució social del barri”; i ha recordat “el simbolisme de l'antic escorxador, de marcat valor històric i cultural, ja que haguera sigut un dels que, inevitablement, s'haurien enderrocat d'aplicar-se el derogat Pla Especial de Reforma i Protecció Interior (PEPRI) d'este barri”.