Prioridad peatonal distritos - València

Prioridad peatonal distritos

Tornar

Mobilitat Sostenible reforça la prioritat per als vianants en diversos districtes de València

• Pas de vianants del carrer doctor Machí

20/04/2022

La Junta de Govern Local aprovarà divendres el projecte per a la instal·lació de passos de vianants regulats per semàfors en diversos districtes de la ciutat. El projecte d'obra contempla la creació d'un total de 9 noves interseccions per als vianants amb una difícil permeabilitat de la circulació a causa de l’intens trànsit motoritzat. Els passos de vianants, sorgits i aprovats en els pressupostos participatius DecidimVLC 2020-2021, es troben als districtes de Campanar, Algirós, l’Eixample, l’Olivereta, Patraix i Saïdia.

 

En concret, un dels passos s’ubica entre els carrers la Safor, la Marina Baixa i Reina Violant; General Avilés amb Luis Buñuel i Vall de la Ballestera amb el carrer del Doctor Calatayud Bayà. També hi haurà nous passos de vianants al carrer de Clariano a l’altura del número 35; en l’avinguda de Peris i Valero números 92 i 105; al passeig de la Petxina, a l’altura del número 46; al carrer de Fontanars amb Jacinto Labaila; al carrer Ministre Mayans amb Platero Suárez i, per últim, en l’accés als Jardins dels Túria des de la gasolinera de la Torreta.

Tots estos nous encreuaments per als vianants se sumaran a les desenes ja realitzats en els últims anys de semblants característiques en avingudes com Blasco Ibáñez, carrer de Hernández Lázaro, Guillem de Castro o el carrer de la Pau.

El regidor de mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha declarat que “des que vam accedir al govern i invertim les prioritats a la ciutat, atenent més les necessitats dels veïns i veïnes dels barris que el desig puntual de qui desitja travessar els barris aliens a tota velocitat, ha aflorat la demanda latent dels diferents barris de disposar d'encreuaments segurs per a afavorir la convivència i l'accés als recursos de manera per als vianants”. Grezzi ha afegit que “per a l'Ajuntament és un plaer atendre i comprovar la sintonia existent entre tots sobre esta nova concepció de la ciutat, en la qual les persones que l'habiten i la seua qualitat de vida en l'espai públic han de ser el primer”.

El cost inicial del projecte és de 203.032,64 euros, IVA inclòs.