Primera mascletà - València

Primera mascletà

Tornar

120 quilos de pólvora fan vibrar la plaça de l’Ajuntament en la primera mascletà del cicle de Falles

Una disparada “clàssica” de la mà de la Pirotècnia Peñarroja inaugura els espectacles de foc del mes de març

• Les mascletaes es poden seguir en directe des del compte de Facebook de l'Ajuntament

01/03/2022

La Pirotècnia Peñarroja ha disparat la mascletà d’este dimarts a les 14 hores a la plaça de l’Ajuntament, la primera del cicle de Falles. En total, s’han utilitzat 120 quilos de pólvora, llançats a l’estil tradicional, segons ha explicat el dissenyador de l’espectacle, Pepe Nebot.

 

Esta jornada s'ha disfrutat “d’una mascletà clàssica en la línia d’allò que venim fent”, en paraules de Pepe Nebot. Ha arrancat amb tres principis aeris, acompanyants de pitos, serpentines, trons, zumbadorescraquers i xiuladors. A continuació, ha estat el torn de les retencions terrestres, envoltades “en tot moment” de foc aeri. Després ha agafat el relleu el terratrèmol final, amb quatre passades, el bombardeig aeri i el remat final.

Entre les persones convidades al balcó principal de l’Ajuntament per vore la mascletà hui, hi ha el president de l’Acadèmia de Cine, Mariano Barroso; la secretària autonómica Cooperació i Qualitat Democrática, Toñi Serna; la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Chelo Angulo; el diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, i la diputada de l’Assemblea de Madrid Hanna Jalloul

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l’Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13:58 hores. D’altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l’edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins el 19 de març.

Recursos multimèdia

Pepe Nebot