Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ocupación edificio avenida de la Constitución - València

Vés enrere Ocupación edificio avenida de la Constitución

Volver

L'Ajuntament sol·licitarà al jutjat entrar a l'edifici ocupat de l'avinguda de la Constitució

Emiliano García anuncia que s’ha creat un grup de treball específic per a resoldre els problemes que generen els edificis ocupats a Orriols

• L'edifici és propietat de la Sareb

11/01/2023

Les Regidories de Protecció Ciutadana i Sanitat sol·licitaran al jutjat habilitació per accedir a l’edifici ocupat de l’avinguda de la Constitució per dur a terme, de manera subsidiària, la seua neteja i solucionar els problemes d’insalubritat que afecten els edificis pròxims. Així ho han anunciat el regidor de Sanitat i Salut Pública, Emiliano García, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que han avançat que les dos regidories estan treballant en este sentit. García i Cano han explicat que s'estan coordinant les actuacions amb els propietaris d’altres edificis ocupats del barri.
 

De fet, el mes de novembre passat la Regidoria de Sanitat va emetre una resolució en la qual ordenava a la Sareb que actuara sobre este edifici després de la visita realitzada pels agents de Policia Local a algun dels habitatges per comprovar el seu estat. La Regidoria li va concedir 15 dia per a dur a terme les actuacions de neteja i va advertir que, en cas de no atendre este requeriment, podria ser sancionada amb fins a 60.000 euros.

A més, la resolució assenyalava també que, en cas de no actuar la Sareb, serà el mateix Ajuntament el que condicione l'edifici i posteriorment passe la factura al propietari. “Davant la falta de diligència de la propietat, continuarem avançant des del grup de treball centrat a resoldre la situació d'este edifici i en totes aquelles ocupacions que estan afectant la convivència al barri de Orriols”, ha afirmat.

En este sentit, Emiliano García ha afirmat que la Sareb “ha d'assumir la seua responsabilitat com a propietari de l'immoble perquè el seu desistiment està generant un focus de degradació i de problemes de convivència intolerable”. “Ara estem pendents de realitzar una nova visita de comprovació i, en el cas que no hagen netejat, proposarem l’inici d'expedient sancionador i sol·licitarem al jutjat l'execució subsidiària”, ha precisat.

Per la seua banda, Aarón Cano ha recordat que tot l'edifici és de la Sareb i que l'Ajuntament “porta ja un any demanant-li que denuncie l'ocupació en els jutjats per a poder desallotjar la finca”. Davant esta situació, ha assegurat que “continuarem treballant perquè la Sareb assumisca la seua responsabilitat, adeqüe l'edifici a les condicions de salubritat exigides i actue contra les ocupacions”.

Recursos multimedia

Emiliano García