Obras calle Lluís Despuig - València

Obras calle Lluís Despuig

Tornar

Comença la reurbanització del carrer Lluis Despuig en el barri de Cabanyal-Canyamelar

Avança el compromís de regeneració del Cabanyal-Canyamelar amb la renovació d'un altre dels carrers de l’anomenada «Zona Zero»

• Plànol de l'actuació

11/10/2020

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat que el procés de regeneració urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar continua avançant amb les obres del renovat carrer Lluis Despuig en la coneguda com a «Zona Zero». Les actuacions, que abasten el tram de Lluis Despuig que va des del carrer Pintor Ferrandis fins el carrer Columbretes, serviaran per a reurbanitzar el carrer amb la finalitat de «garantir una major seguretat i millorar l'accessibilitat universal d’esta», ha puntualitzat Gómez.

​​​​​​​

Sandra Gómez ha comunicat l'inici dels treballs del carrer Lluis Despuig en el barri del Cabanyal-Canyamelar. L'obres tenen com a principal objecte la renovació del paviment, el qual estava molt deteriorat, així com la seua substitució per un altre fonoabsorbent per tal de reduir la contaminació acústica. Els treballs són necessaris perquè «cal adaptar la zona a les noves normatives d'accessibilitat, i això implicava una renovació de la infraestructura viària, la realització de millores mediambientals i la instal·lació d'un paviment que permeta reduir els nivells de so de la zona», ha remarcat la vicealcaldessa.

Després dels treballs, el carrer disposarà d'una calçada d'un sol carril de 3.50 metres, sense aparcaments, i amb unes voreres d'amplària variable, amb un mínim de 1,80 metres. Així mateix, es renovaran les rajoles, i es millorarà i reforçarà la calçada mitjançant un nou fresat. A més d'estos treballs, s'ha executat la canalització subterrània de servicis de xarxes de comunicacions i telefònica, amb la finalitat d'eliminar encreuaments aeris. Dins de l'actuació, es resol també l'encreuament de Lluis Despuig amb el carrer Safareig (què és per als vianants), mitjançant un paviment diferent que identifica el tram com a tal però que permet l'ús compartit amb el trànsit provinent de Lluis Despuig.

«Continuem complint el nostre compromís amb el barri del Cabanyal-Canyamelar, i reurbanitzem una de les zones més degradades pel projecte de prolongació de Blasco Ibáñez. Projectes com esta reurbanització doten al barri d'una major qualitat urbana i de vida, millorant la seguretat i accessibilitat universal de tots els seus veïns i veïnes, a més de recuperant la dignitat que mereix el barri», ha conclòs Gómez. El termini d'execució ha sigut de tres mesos i ha comptat amb un pressupost (IVA inclòs) de 413.157,26 euros.