S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Dispositivo seguridad Fin de Año - València

Vés enrere Dispositivo seguridad Fin de Año

Tornar

La Policia Local blinda la plaça de l'Ajuntament amb 100 policies, cinc accessos i un punt d'atenció del grup GAMA

El dispositiu també contemplarà els controls d'alcohol i drogues, locals d'oci i festes privades en tots els barris de la ciutat des de primera hora de la vesprada

• Festa de Cap d'Any a la Plaça de l'Ajuntament

30/12/2022

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha dissenyat un operatiu espacial per a nit de Cap d'Any en el qual, a més dels 71 policies del servici ordinari, mobilitzarà 100 policies. A les 20.30 hores es desallotjarà la Plaça de l'Ajuntament. A partir de les 9.45 hores l'accés es reprendrà de manera controlada a través de cinc punts, on els agents evitaran que ningú puga entrar vidre o objectes perillosos. També està prevista la ubicació d'una furgoneta del grup GAMA al carrer Arquebisbe Mayoral, per atendre qualsevol cas d'agressió sexual o maltractament.
 

El dispositiu policial es durà a terme en coordinació amb Policia Nacional i Autonòmica i recupera els dispositius policials tal com es duien a terme abans de la pandèmia. “Hem recuperat els dispositius dels anys 2019 i 2020 adaptats a les necessitats actuals” ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha fet una crida “a la responsabilitat de la ciutadania”, i ha afirmat que espera que siga una nit de “celebració de la volta a la normalitat, i sense incidents, després dels dos anys tan excepcionals que ha suposat la pandèmia”.

Es tracta una de les nits més importants de l'any, només les nits d'Halloween i Sant Joan mobilitzen tants efectius de la Policia Local. En les edicions anteriors la plaça es va omplir amb prop de 15.000 persones, en esta edició s'espera una afluència de públic fins i tot major. “És la primera sense restriccions després dels dos últims anys i la ciutadania té ganes de celebrar-ho, de recuperar les festes com les celebràvem en el passat” advertix Aarón Cano.

El CECOR, el centre des del qual es coordina tota la seguretat de l'esdeveniment amb presència de Policia Nacional i Local, també estarà des de primera hora en la plaça de l'Ajuntament, on el grup GAMA instal·larà una furgoneta amb dos agents, per l'atenció d'abusos sexuals o casos de violència de gènere. Es tracta d'un punt d'atenció fix amb l'objectiu de cobrir la zona de major afluència que comptarà a més amb el suport d'una patrulla. El dispositiu també s'ha coordinat amb altres servicis com el que presten taxistes, associacions de Discoteques i Federació d'Hostaleria davant possibles casos dels quals pogueren ser coneixedors. Aarón Cano ha subratllat que “és fonamental que actuem en col·laboració amb tots aquells servicis que poden col·laborar amb Policia Local davant qualsevol agressió sexual”.

El dispositiu també contemplarà els controls d'alcohol i drogues en tots els barris de la ciutat a qualsevol hora de la vesprada i la nit. “Som conscients que els hàbits han canviat i per això avancem el dispositiu”, ha assegurat el regidor de Protecció Ciutadana, que en setmanes prèvies ha alertat del repunt de casos positius en alcohol i drogues al volant. De fet, durant tot el Nadal, s'han efectuat controls per tota la ciutat i es mantindran fins al final de les festes.

La Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local de València inspeccionarà, conjuntament amb Policia Autonòmica, locals d'oci i discoteques que hagen organitzat festes. Controlaran aforaments, horaris, documentació, que l'ambientació musical no supere els límits autoritzats i per descomptat, mantindrà un dispositiu de control del consum d'alcohol en la via pública.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano