S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Catalógo rutas históricas - València

Vés enrere Catalógo rutas históricas

Tornar

L’Ajuntament crea tres fites estàndard per a senyalitzar les rutes històriques de València

• Un senyal de la ruta per l'antic barri jueu de València

27/03/2022

L’Ajuntament de València ha creat un disseny estandarditzat de tres fites per a senyalitzar les rutes històriques de diferents temàtiques a la ciutat de València. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “la nostra ciutat té quasi 22 segles i mig d'història, un llarg i divers passat que ha deixat un ric patrimoni als seus carrers i places. Donar a conèixer este passat i patrimoni constituix un compromís amb la societat i amb el propi desenvolupament de la ciutat. Una forma eficaç de fer-ho és la identificació de les fites i àmbits més rellevants mitjançant la utilització de senyalització a la via pública”.

Els tres models que ha creat l’Ajuntament s’han basat en la funcionalitat i la no intrusió, en la coherència amb l'entorn i tenint en compte que la seua funció ha de ser la informativa i divulgativa. “Hem volgut que estigueren d’acord amb les tendències del disseny actual i que servisquen tant per a les persones d'ací com per a les que ens visiten. En definitiva, hem buscat que tinguen una estètica pròpia i exclusiva, que siguen úniques de València, ajudant així a consolidar la nostra identitat, i allunyant-nos de la realitat actual on són nombroses i diferents les estètiques emprades per a la senyalització”, ha explicat la regidora Glòria Tello.

Concretament hi ha dos punts que es poden indicar, l’inici de ruta i qualsevol punt d’interés. En el primer, la peça inclourà el nom i possible logotip de la ruta, un plànol on s'indicaran els punts de la mateixa ruta, un text informatiu en tres idiomes, un codi QR, i el logotip institucional de la ciutat de València i marques auxiliars (com la de Cultural València).

Respecte als punts d'interés, estes peces marcaran una determinada ubicació dins d'una ruta, que pot correspondre a patrimoni material o immaterial. En este cas es podran emprar dos tipologies diferents de senyals: faristol i placa.

“Amb esta senyalització introduirem una entitat gràfica a València, amb aire actual i d'acord amb la capitalitat mundial del disseny que acull València el 2022. Esta senyalització es pot implementar en diferents fases, facilitant la generació de nous recorreguts històrics”, ha posat en valor Glòria Tello.