Bibliotecas municipales 8 de marzo - València

Bibliotecas municipales 8 de marzo

Tornar

Les Biblioteques Municipals de València commemoren el Dia Internacional de la Dona durant el mes de març

Tallers, xarrades, exposicions, clubs de lectura, cinefòrum i altres activitats formen part d'una programació per a totes les edats i amb diverses formes de participació per al públic

• Selecció de llibres escrits per dones i biografia relacionada amb el 8M

07/03/2022

Les biblioteques municipals de la ciutat de València han organitzat una sèrie d'activitats culturals, educatives i familiars, que s'estendran durant tot el mes de març. Així ho ha anunciat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha afirmat que “el Dia Internacional de la Dona és una data per a recordar que la desigualtat de gènere encara és una realitat en molts àmbits. És un dia de reivindicació que visibilitza els esforços que realitzen dones i xiquetes a tot el món per a forjar un futur més igualitari”.

 

Tallers, xarrades, exposicions, clubs de lectura, cinefòrum i altres activitats formen part d'una programació per a totes les edats i amb diverses formes de participació per al públic.

La programació cultural especial es va iniciar la setmana passada, i continuarà durant les pròximes setmanes, al costat de la resta d'activitats. El personal tècnic ha preparat centres d'Interés en totes les biblioteques, amb una selecció de llibres escrits per dones i biografia relacionada. A més, des de les xarxes socials s'ha animat que les persones usuàries es graven un vídeo llegint el fragment del llibre de l'autora preferida, que seran difosos el 8 de març.

El 9 de març es durà a terme el taller de còmic “Qui hi ha darrere de la màscara?” a la biblioteca Carola Reig de Benimaclet, per a promoure la lectura de còmics i reflexionar sobre l'empatia, la igualtat i l'autoestima. D'altra banda, a la biblioteca María Moliner, en el barri de la Bega Baixa, es realitzaran clubs de lectura per a xiquets i xiquetes menuts. A la biblioteca Clara Santiró de Sant Marcel·lí-Camí Reial, el club de lectura comentarà “Primera Memòria” d'Ana María Matute. Els dies 10, 15, 21, 23, 24 i 31 es continuaran fent clubs de lectura familiars i per a diferents edats, incloent els més xicotets, en diferents biblioteques de la ciutat.

El dilluns 21 s'inauguraran diferents exposicions, entre elles, “Matèria” de Laura Moret Escrig, a la biblioteca Clara Santiró, “Dones del món”, de Creu Roja, a la biblioteca Joanot Martorell de Marxalenes, i l'exposició “Toca Igualtat” a càrrec de *ntered, a la biblioteca Isabel de Villena de Torrefiel.

D'altra banda, el dimecres 23 es durà a terme el taller “Entenent la interseccionalitat i la Igualtat”, a la biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Reial. El dia 30 tindrà lloc la xarrada “Toca Igualtat”, a càrrec de Intered, a la biblioteca Isabel de Villena de Torrefiel.