S'està cercant, espereu....

Control polls - València

Control de la Pediculosi del Cap (polls)

La pediculosi del cap suposa actualment un problema de distribució universal. Si bé és cert que per si mateixos els polls no suposen un perill transcendental per a la salut, ja que no ocasionen trastorns greus ni transmeten malalties, sí que poden arribar a ser-ho a causa d'una mala utilització dels tractaments disponibles en el mercat.

Els polls s'han convertit en un autèntic problema per als xiquets i les seues famílies. La població infantil afectada està entre el 4 i el 15% dels xiquets en edat escolar. És necessari conéixer què són els polls, saber-los identificar i triar el tractament adequat per a evitar resistències, al mateix temps que s'adopten mesures higièniques per a previndre la reinfestació o la transmissió dels polls.

En els últims anys, s'ha vingut observant un cert augment en la prevalença de la pediculosi del cap, així com l'existència de missatges confusos i inadequats sobre les opcions de tractament. Per esta raó, des de la Secció de Programes de Salut del Servici de Sanitat s'han elaborat una Guia d'actuació davant de la infestació de pediculosi del cap, dirigit a la població general, i en especial a pares i professors, en la que s'arrepleguen les pautes precises de tractament, i on s'actualitza i unifica els criteris d'elecció i els modes d'aplicació dels pediculicides, i la finalitat dels quals és que el tractament es realitze de forma adequada i s'aconseguisquen eradicar els focus d'infestació. També s'ha dissenyat un fullet dirigit als xiquets, d'entre 6 i 10 anys, l'objectiu del qual és proporcionar formació en matèria de polls i la seua prevenció, d'una forma divertida i accessible.

L'any 2008, dins de la Campanya de Control de la Pediculosis, l'Ajuntament de València va editar i va repartir 10.000 fullets entre els centres d'educació primària i infantil de la nostra ciutat. Mentres que l'any 2009 va realitzar una segona edició dels mateixos, donada l'alta acceptació i la gran demanda d'estos fullets, havent-se distribuït 20.000 fullets més.

L'innovador d'esta actuació és que s'hem editat dos tipus de fullets: uns divertits i senzills que van destinats als xiquets, perquè ells mateixos sàpien el que són els polls i com evitar-los, i altres dirigits als pares, professors i adults en general, amb tota la informació necessària per a lluitar contra els polls.

Una vegada que s'han repartit estos fullets en tots els centres d'educació primària i infantil que els van sol·licitar, en l'actualitat es poden descarregar el dit material des d'esta mateixa pagina Web.

A continuació poden accedir a la versió pdf de la "Guia d'actuació davant de la pediculosi del cap", dirigida als adults, junt amb una versió sense dibuixos de la mateixa Guia, la qual cosa facilita la seua impressió. També poden descarregar-se el fullet "Hola!, sóc el pollet Pica-Pica", que esta dirigit als xiquets, entre 6 i 10 anys.

Guia d'actuació davant de la pediculosi del cap (pdf 1,21 mb) Guia d'actuació davant de la pediculosi del cap - VERSIÓ IMPRIMIBLE (pdf 82,8 Kb) Hola!, sóc el pollet Pica-Pica (pdf 307 kb)