S'està cercant, espereu....

Estàs en: AL TEU COSTAT

Campañas Municipales | Ayuntamiento de Valencia - València

Dilluns

11

Desembre

Cerca avançada

Tornar

Ximeneres industrials a la ciutat de València

Ximeneres industrials a la ciutat de València

 

Ximeneres de la fàbrica Amat Hermanos

En este lloc se situava l’antiga destil·leria Amat Hermanos, que en 1904 es va integrar en la Unión Alcoholera Española.
El nom original apareix sobre el fust d’una de les ximeneres, inscrit en una banda que ascendeix en espiral. La fàbrica tenia diverses ximeneres, erigides probablement a la fi del
segle XIX.
El conjunt fabril va ser derrocat en els anys 90 del segle XX, quedant com a únic testimoniatge estes dues ximeneres, que hui formen part del patrimoni industrial de la ciutat de València.
 

Ximenera industrial Layana

La ximenera industrial constituix l’últim vestigi de l’antiga fàbrica de paper Layana, construïda per Luis Layana, procedente d’una família de tradició paperera.
Es tracta d´una cimentera amb forma helicoidal i secció octogonal, de trenta-huit metres d’alçària. Consta d’una base quadrada, fust adornat en les cantonades per nervis que giren fent la forma helicoïdal, i coronació, on es multipliquen els nervis principals. 

 


Amat Hermanos company’ chimneys

This was the site of the former Amat Hermanos distillery, which in 1904 became part of the Unión Alcoholera Española.
The original name appears on the stack of one of the chimneys, inscribed in a band that  spirals upwards. 
The factory had several chimneys, probably erected in the late 19th century. 
The factory complex was demolished in the 1990s, leaving as the only testimony these two chimneys, which today form part of the industrial heritage of the city of Valencia.
 

Layana industrial chimney 

The industrial chimney constitutes the last vestige of the old “Layana” paper factory, built by Luis Layana, from a paper-making family.
It is a chimney with a helical shape and an octagonal section thirty-eight meters high. It consists of a square base, shaft decorated in its corners by ribs that rotate giving the helical shape and crown, where the main ribs multiply.
 

Pot trobar este document en: