S'està cercant, espereu....

Estàs en: AL TEU COSTAT

Campañas Municipales | Ayuntamiento de Valencia - València

Dijous

23

Març

Cerca avançada

Tornar

La ciutat de València obté la màxima certificació ISO 37120 sobre Desenvolupament Sostenible en les Ciutats

La ciutat de València ha obtingut del World Council on City Data (WCCD) la Certificació ISO 37120 (Organització Internacional de Normalització) amb nivell Platí.

El certificat, el més elevat que atorga la institució en matèria de Desenvolupament Sostenible en les Ciutats, avalua més de 100 indicadors homogenis que mesuren l'eficiència dels servicis públics i qualitat de vida dels ciutadans.

Esta fita suposa un pas més en l'estratègia de València Ciutat Intel·ligent que perseguix la transformació de València en una ciutat sostenible, transparent i oberta als ciutadans.

Per a la seua obtenció, ha sigut necessari el compromís i la col·laboració de la pràctica totalitat de les Àrees del Govern de l'Ajuntament. S'han avaluant 17 categories d'indicadors que comprenen les àrees de: economia, educació, energia, finances, medi ambient, emergències, governança, sanitat, oci, seguretat, vivenda, residus, telecomunicacions, mobilitat, urbanisme i cicle integral de l'aigua.

Fins a la data, esta certificació només l'han aconseguit altres dotze ciutats a nivell mundial: Barcelona, Londres, Rotterdam, Boston i Los Angeles ( EE.UU.), Toronto i Vaughan (Canadà), Guadalajara i Lleó (Mèxic), Dubai (Emirats Àrabs), Amman (Jordània) i Makati (Filipines). València destaca per ser la segona ciutat del món que ha reportat el nombre més gran d'indicadors, 99, només per darrere de Boston que ha reportat 100.

Un total de 22 ciutats estan certificades amb distints nivells de certificació, entre elles, Amsterdam (Països Baixos), Hèlsinki (Finlàndia), Melbourne (Austràlia) o Buenos Aires (Argentina).

ISO

El portal de Dades Oberts del WCCD (WCCD Global Cities Registry™) proporciona una visió comparativa entre ciutats, permetent als ciutadans seleccionar i comparar indicadors, mesurar el seu progrés en el temps i extraure lliçons comparatives d'altres ciutats a nivell local com a nivell global. L'estudi dels indicadors permetrà establir llaços de col·laboració entre ciutats, intercanvi de coneixement i la gestió del bon govern. El dit portal és accessible al públic.

VCCD

La Certificació ISO 37120 de la Ciutat de València, unit al bon funcionament del Portal de Transparència i Dades Oberts de l'Ajuntament i a la Plataforma VLCi com a element vertebrador de l'Estratègia València SmartCity, suposa un altre element estratègic més per a créixer cap a una forma més intel·ligent i transparent de ciutat.

Pot trobar este document en:

+ información