Iturbi, més enllà de Hollywood - València

null Iturbi, més enllà de Hollywood

Tornar

Iturbi, més enllà de Hollywood

SALA D'EXPOSICIONS DE L'AJUNTAMENT

DATA: 28 de nov. 2020 - 02 de maig 2021

Exposició prorrogada

HORARI:

- Dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 19:00 hores.
- Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 hores.
- Els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre estarà tancat.

LLOC: Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de València

PREU: Entrada gratuÏta.

La sala d'exposicions de l'Ajuntament de València acull la mostra “Iturbi, mès enllà de Hollywood”, que commemora els 125 anys del naixement d'aquest músic i en el qual es recullen les diferents etapes de la seua vida professional.

L'exposició es divideix en cinc sales amb 13 seccions, que expliquen des del seu naixement, el seu pas per França i Suïssa o el seu èxit als Estats Units, més concretament en la indústria del cinema americà.


A més, el recorregut conté fotografies amb la seua germana i artista Amparo Iturbi, amb la qual va formar un duo d'èxit; informació sobre la gira internacional de l'Orquestra Municipal de València, repte professional que li va fer tornar a València; o els diferents guardons i medalles que va rebre al llarg de la seua carrera, com l'Orde Civil d'Alfons X el Savi.


L'última sala és una xicoteta recreació d'un auditori en la qual es troba un piano propietat d'Iturbi, que ha cedit la Diputació de València per a aquesta ocasió.


Alguns d'aquests documents han sigut facilitats per l'Arxiu Manuel de Falla, per la Biblioteca de la Filharmònica de Nova York, pel Teatre Solís de Montevideo o per Radiotelevisió Espanyola, entre altres.