S'està cercant, espereu....

Estàs en: Agenda de la ciutat

Infociudad - PALAU MUNICIPAL DE L'EXPOSICIÓ - València

Vés enrere Infociudad - PALAU MUNICIPAL DE L'EXPOSICIÓ

PALAU MUNICIPAL DE L'EXPOSICIÓ

Palau de l'Exposició

 

HORARI:
De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

L'accés per a visitar el palau és gratuït.

 

OBSERVACIONS: El Palau podrà ser visitat en l'horari indicat sempre que la celebració d'algun acte no ho impedisca.

HISTÒRIA:
L'any 1909 es va celebrar a València una important Exposició Regional que es prolongaria en 1910 amb el caràcter de Nacional, constituint un esdeveniment ciutadà sense precedents en la València de principis del XX. Quasi tres-cents expositors d'un centenar de localitats van mostrar els seus productes en un recinte de setze hectàrees situat junt amb el passeig de l'Albereda. L'esdeveniment i les construccions que el van acompanyar, com el nou pont de formigó armat dissenyat per l'enginyer José Auban en 1908, van servir per a consolidar l'expansió de la ciutat cap al nord, donant origen amb el temps a un nou barri "de l'exposició" en record d'aquella important celebració.

Detall de la fatxada

El palau de l'Exposició es va construir com a seu municipal per a aquell esdeveniment sent lloc de festes i recepcions. Construït amb caràcter efímer en tan sols setanta dies, l'edifici, a causa de l'arquitecte Francisco Mora Berenguer, tracta d'evocar en un neogòtic peculiar el període gloriós de la València medieval, plasmant, a manera de compendi, arquitectures del gòtic civil religiós o militar.

|
Interior del Palau

En el seu interior es conserven detalls d'indubtable refinament destacant el gran saló amb vidrieres emplomades, els elements de manyeria i els sòcols de taulellets dissenyats expressament per a l'ocasió, la qual cosa li va valdre el reconeixement de la crítica i una àmplia difusió en les revistes especialitzades de l'època.

|

Ubicació

GALICIA , 3

46010 VALÈNCIA