Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible presenta el seu pla d'estacionament residencial per a Russafa

Grezzi i personal tècnic de Mobilitat Sostenible han presentat a entitats veïnals, socials i empresarials el pla que proporcionarà 1.377 places per a ús residencial en Russafa

• Vehicles estacionats al costat del Mercat de Russafa

21/12/2021

Este dilluns el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, acompanyat per personal tècnic del Servici de Mobilitat Sostenible, ha presentat en un acte obert al qual s'ha convocat a les diferents entitats veïnals, socials i empresarials de Russafa, el pla de la pròxima implantació de la zona residencial d'estacionament en el barri.

 

La petició d'implantació de l'estacionament de residents en el barri per part de les entitats veïnals es remunta als anys en què es van escometre les diferents fases de la reurbanització de Russafa, conclosa en 2014, i que van suposar una notable reducció de places d'estacionament, deixant-les en les 1.897 places existents en l'actualitat, i es va reiterar l'any 2017 a la corporació municipal.

“L'establiment de la zona d'estacionament residencial és una demanda constant de les entitats veïnals tant de Russafa com de l'entorn de la plaça de bous, que ve de molt lluny, i que no existira en una zona tan cèntrica de la ciutat feia de València una anomalia entre les capitals europees, que com moltes altres en breu deixarem arrere”, ha apuntat Grezzi.

Ara, una vegada introduïda la possibilitat en l'actual Ordenança de Mobilitat i amb la nova gestora de l'ORA en funcionament, el Servici de Mobilitat Sostenible ha encarregat l'estudi de la zona per atendre esta demanda que compagina la protecció residencial de l'entorn més patrimonial del barri; la prioritat dels residents amb la possibilitat dels no residents d'estacionar per breus períodes en horari comercial; la zona blava en tot el carrer de Russafa i la perifèria del barri; i l'exclusivitat residencial nocturna a l'interior, mantenint la rotació en el perímetre, afavorint el descans en una zona sensible a les molèsties del soroll.

En línies generals, l'estacionament en Zona Blava, amb una oferta de 520 places d'ús lliure, s'establirà en el perímetre del barri i en la seua artèria comercial principal (el carrer de Russafa), facilitant l'ús rotacional. A excepció d'esta última via, l'estacionament de Zona Verda exclusiu residencial (334 places) s'establirà entre els carrers de Cadis i Pintor Salvador Abril (totes dos incloses) i Centelles, Maties Perelló i Regne de València. A més d'esta zona, també serà Zona Verda l'estacionament dels carrers General San Martín i Alacant.

A més de la zona exclusiva residencial, s'establirà una àmplia oferta de Zona Taronja, de 1.043 places, en la qual els residents podran estacionar lliurement i amb exclusivitat en horari nocturn, podent utilitzar-la mitjançant ORA la resta de persones usuàries en horari comercial, encara que, com es va indicar en la reunió, les franges horàries en una i una altra modalitat estan per determinar i la regidoria vol escoltar les peticions dels diferents actors del barri. Esta zona taronja estarà emplaçada als carrers de Dénia, Sueca, Puerto Rico, Buenos Aires, Literat Azorín, Pere III el Gran, Doctor Sumsi, Lluís de Santàngel o Duc de Calàbria. De la mateixa manera, també s'establirà als carrers d’Alcoi, Castelló i Sogorb, atenent la petició del veïnat de l'entorn de la plaça de bous de prioritzar l'estacionament residencial en este entorn d'especial valor patrimonial.

Així doncs, les places d'estacionament per a residents serien 1.377 (334 verds + 1.034 taronges), i l'oferta d'estacionament no exclusivament residencial durant el dia seria de 1.563, passant a 520 en la perifèria del barri (les de zona blava) en horari nocturn, la qual cosa contribuirà a facilitar el descans del veïnat i la reducció del soroll nocturn, sense eliminar la disponibilitat de places per a visitants.

La posada en marxa d'esta solució encara es dilatarà uns mesos (afectada també per la falta de components electrònics necessaris per als parquímetres) durant els quals s'acabaran d'establir els horaris, s'aprovarà per Alcaldia la seua implantació i després de la seua publicació en el BOP les persones residents podran començar a registrar-se com a persones usuàries. El cost anual establit per a l'ús residencial de les zones Verda i Taronja és de 86’20 € a l'any (7’18€ al mes), mentre les persones visitants podran estacionar en les zones blava i taronja des de 0’55 euros i 1’10 euros, respectivament, els primers 25 minuts, fins a 1’70 i 3’30 euros respectivament per l'estada màxima de dos hores.

Recursos multimèdia