Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

Arranca la fase de votació dels 16 milions destinats als pressupostos participatius DecidimVLC 2022-23

Fins al 7 de novembre la ciutadania podrà triar entre els 320 projectes que han passat l'estudi de viabilitat tècnica

• Cartell fase de votació Decidim VLC 22-23

14/10/2022

L’Ajuntament de València arranca la fase final de votació dels pressupostos participatius 2022-2023, DecidimVLC. Des de hui i fins al 7 de novembre la ciutadania podrà votar directament a través de la web decidimvlc.valencia.es als millors projectes per als barris i pobles de València fins a completar els 16 milions d'euros assignats del pressupost municipal de 2023 dedicat a inversions.

 

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha ressaltat “la gran mobilització de les veïnes i veïns de València en esta edició, com demostra el fet que les inversions viables que passen a votació superen els 56 milions d'euros de millores per a la nostra ciutat. Una quantitat que és quasi quatre vegades superior a l'import disponible per al procés participatiu, que són 16 milions d'euros, i que posa de manifest l'altíssima implicació de la ciutadania i la qualitat i consistència de les propostes presentades per a millorar València”.

Un total de 320 propostes d'inversió (248 en els districtes i 73 dels pobles) han passat a la fase de votació d'entre tots els projectes presentats per la ciutadania en les fases anteriors i després de l'estudi de viabilitat tècnica, jurídica i pressupostària dut a terme pels servicis tècnics municipals.

Per a la regidora, les propostes ciutadanes que passen a votació final, “reflectixen que la ciutadania confirma l'aposta per una ciutat a escala humana, més verda, més habitable, amb millors espais compartits i de convivència per a ser gaudits”. Mostra d'això són les 173 propostes orientades a impulsar la transició climàtica que es troben alineades amb la Mission València 2030. Valía recorda que “donada l'alta qualitat i el volum de projectes presentats enguany (1.543), ha sigut necessari un esforç extra i molt faena en equip entre tots els servicis municipals en l'àrdua tasca d'avaluació de les 728 propostes que van superar la fase de suports”.

Esta 7ª edició dels pressupostos participatius s'ha convertit en la de major implicació ciutadana de totes les realitzades per l'Ajuntament de València des de 2015. I ho ha fet amb una altíssima participació tant en la fase de presentació de propostes de projectes d'inversió, amb més propostes presentades que en els anys anteriors.

Els districtes amb més propostes, per este ordre, Quatre Carreres, Extramurs, La Saïdia, Algirós, l´Olivereta, Patraix, Camins al Grau, Benimamet, Castellar-l'Oliverar, el Palmar, el Perellonet i el Saler. En esta edició, l'Ajuntament de València de manera subsidiària ha incorporat 24 propostes en diversos pobles en els quals, després de passar la fase d'estudi de viabilitat, no han hagut suficients propostes viables. Estes propostes incorporades pel consistori són projectes d'inversió viables, presentats per la ciutadania en convocatòries anteriors que en el seu moment no van obtindre suficients vots per a ser executats i demandes de la ciutadania que s'han fet arribar als Servicis Tècnics Municipals. La finalitat és que el pressupost d'inversions assignat a eixe poble puga executar-se de manera consultiva amb la ciutadania, com ho indiquen les bases reguladores del procés.

 

Fase de votació

En DecidimVLC poden participar totes les persones empadronades a València majors de 16 anys. Després de registrar-se en la plataforma del procés podrà visualitzar i triar entre totes les propostes incloses en el seu districte o poble. Podrà votar per totes les propostes que desitge fins a completar el pressupost disponible en aqueix districte o poble. Així, a la finalització de la fase, les inversions més votades fins a completar el pressupost per districtes seran les que inicien el seu procés d'execució aquest mateix any.

La regidora de participació ciutadana ressalta que “en data de hui, ja s'han executat més del 81% de les propostes triades per la ciutadania en les cinc edicions anteriors de DecidimVLC, inversions que són una realitat als nostres carrers i contribueixen a fer de València una ciutat més amable i sostenible”.

Recursos multimedia

1014 Valía DecidimVLV 22-23