Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València Activa i Cambra València assessoren un miler d'emprenedores

Borja Sanjuán: “El PAEM s'ha consolidat com a punt de referència per a les dones empresàries, per això reafirmem el nostre compromís i dupliquem la inversió”

• En el primer semestre d'enguany el punt d'assessorament ha atés 310 emprenedores

16/07/2022

L'Ajuntament i la Cambra de València han assessorat 980 emprenedores en els dos anys d'activitat gràcies a la col·laboració que desenvolupen a través del punt PAEM (Programa de Suport Empresarial a les Dones), el punt de referència per a les dones valencianes que es plantegen l'autoocupació com una manera de desenvolupar el seu esperit emprenedor, una iniciativa que s'emmarca dins dels serveis impulsats per la plataforma Treballem Igual de València Activa.

 

El regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha explicat que “el PAEM s'ha consolidat com a punt de referència per a les valencianes que es plantegen l'autoocupació, per això enguany renovem el conveni de col·laboració, duplicant la quantia que destinem a este servei, augmentant així l'import dels 12.370 euros habituals d'altres anys a 23.100 euros”.

En el primer semestre d'enguany el punt PAEM ha atés 310 emprenedores -davant les 365 ateses durant tot 2021-. A més, en el que portem d'any el nombre d'empreses creades en el marc d'este programa ha superat en un 60% al del total d'empreses creades en 2021 -196 davant de 124-.

“Estes xifres demostren el dinamisme en la creació d'empreses que trobem a la nostra ciutat i també són mostra de les bones perspectives que oferix València per a les dones amb iniciativa emprenedora. València es consolida amb serviciss com el PAEM com una ciutat d'oportunitats”, ha explicat Sanjuán.

Per la seua banda, el president de la Cambra de Valencia, José Vicente Morata, ha indicat que “estem molt satisfets amb els resultats d'este programa perquè el nostre equip oferix informació i assessorament a les emprenedores, ajudem a preparar el pla de negoci i a analitzar la viabilitat del projecte i és un suport molt important del que disposem amb la col·laboració de l'Ajuntament.”

L'objectiu bàsic del programa PAEM és sensibilitzar a les dones i al seu entorn cap a l'autoocupació i l'activitat empresarial i actuar com a instrument eficaç per a la creació i consolidació d'empreses liderades per dones amb inquietud emprenedora, amb una idea de negoci o amb un pla reinvenció empresarial.

El gabinet PAEM de Cambra València oferix informació empresarial i assessorament i orientació empresarial, treballar en el desenvolupament d'una estratègia de sensibilització i animació per a emprendre i realitzar accions formatives dirigides a dones emprenedores i empresàries.

A més, Sanjuán ha destacat que “l'emprenedoria és un motor de creixement econòmic i creació d'ocupació, per això hem de promoure-la. Els valencians i valencianes naixem amb el gen emprenedor, però per a garantir la viabilitat i l'èxit d'un projecte és essencial disposar de l'assessorament adequat, per això des de València Activa treballem per mitjà de diferents programes com el punt PAEM, Co-Crea-Te, Reactivem, els PAE o l'assessorament personalitzat a l'emprenedoria i a la consolidació d'empreses”, ha recordat el regidor.

Igualment, Sanjuán ha reivindicat el treball desenvolupat per València Activa per fomentar l'emprenedoria femenina a través de formacions, esdeveniments o serveis com el PAEM o el coworking des d’Espai Lidera, un punt de referència per a les emprenedores valencianes on poden teixir xarxes que els permeten créixer i avançar en les seues professions i projectes.

Balanç PAEM 2021

Durant l'any 2021 des del Gabinet PAEM de la Cambra de Valencia s'han atés un total de 365 usuàries, de les quals el 93% són emprenedores (340 usuàries). Per la seua banda, el nombre d'empresàries ateses ha estat de 25 usuàries. En 2020 van ser 312 atencions, de les quals 295 eren emprenedores.

Pel que fa a l'edat de les usuàries ateses durant l'any 2021, el 85% són dones d'entre 25 a 54 anys. El 9% són dones majors de 54 anys i un 6% són menors de 25 anys.

Han estat quasi 400 les demandes d'assessorament i la pràctica totalitat (370) són peticions d'assessorament per a emprenedores i la resta, d'empresàries amb una activitat consolidada.

En definitiva, les característiques de la dona emprenedora és una dona entre 25 a 45 anys amb estudis universitaris i en situació de desocupació superior a l'any. Com a alternativa a la situació en la qual es troba, veu com a oportunitat d'entrar en el mercat laboral emprendre una activitat econòmica, i un altre percentatge important com a complement del seu treball per compte d'altri.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán