Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra dos tornejos d'escacs en la primera setmana d'agost

El Complex Esportiu Cultural Petxina reunirà més de 150 participants de l’1 al 7 d’agost

• València manté una vinculació històrica amb els escacs

03/08/2022

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo, ha visitat este matí la Sala dels Escacs del Complex Esportiu Cultural Petxina, que acull de l'1 al 7 d'agost el VIII Open Internacional Fundació València Bressol dels Escacs. Un campionat que compartirà escenari amb el XV Torneig Ciutat de València 2022, que també se celebra este cap de setmana. Entre tots dos tornejos reuniran més de 150 jugadors i jugadores, mostra de la vinculació històrica que té la ciutat amb els escacs.

 

Javier Mateo, que ha presenciat diferents jugades, ha assenyalat que “continuem enfortint este esport en la Comunitat Valenciana, donant l'oportunitat a joves promeses dels escacs que tenen la possibilitat d'enfrontar-se a jugadors internacionals sense eixir de la ciutat. El 25% de participants són de fora d'Espanya i continuem millorant dades en la representació femenina que enguany està entre el 5% i el 7%. Continuarem fent esforços perquè hi haja major nombre de jugadores en tornejos com l’Open València”.

L’Open Internacional està organitzat pel Club d'escacs Ciutat Vella en col·laboració amb la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana. El torneig es disputa sobre la base del sistema de joc suís, a nou rondes i amb un ritme de 90 minuts amb increment de 30 segons per jugada.

La primera ronda de la competició es va desenvolupar dilluns passat. Este dimecres la jornada se celebra en dos torns, un al matí a partir de les 10.30 h. i un altre a la vesprada a partir de les 16.30 h. La jornada continuarà el dijous a la vesprada i el divendres tornarà a doblegar-se l'horari. El cap de setmana tindran lloc les últimes rondes des de les 10.30 h i s'estendran durant tot el dia. Cal destacar que a la sala de joc no està permés el mòbil per a evitar possibles usos inadequats i que, excepcionalment, es podrà autoritzar si està completament desconnectat.

D'altra banda, els dies 6 i 7 d'agost també es jugarà a la Sala dels Escacs del Complex Esportiu Cultural Petxina, el XV Torneig Ciutat de València 2022, organitzat pel Club Esportiu Basilio. La competició s’iniciarà els dos dies a les 18 h.

Este torneig es disputarà a tres taulers, amb tres jugadors per equip. Igual que l’Open Internacional, les partides es regiran segons el sistema de joc suís. El ritme de joc serà de 20 minuts amb increment de 3 segons per ronda, donant lloc a partides de menor duració. Això suposa partides més ràpides i exigix que el nivell de concentració siga major per a desenvolupar de manera àgil cada jugada.

Recursos multimèdia

Javier Mateo 1
Javier Mateo 2
Javier Mateo 3