Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València presenta l'esport i el turisme com a motor de recuperació econòmica per a la ciutat

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha donat a conéixer en FITUR la programació del turisme esportiu 2022 de la ciutat

• València té unes condicions ideals per a acollir esdeveniments esportius d'impacte nacional i internacional

19/01/2022

La regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, FDM, Pilar Bernabé, ha presentat esta vesprada en la fira internacional de turisme FITUR la programació de turisme esportiu 2022 de la ciutat de València. La presentació ha tingut lloc al Pavelló de la Comunitat Valenciana de FITUR, trobada que se celebra en les instal·lacions d'IFEMA a Madrid. Bernabé ha presentat l'agenda esportiva per a 2022, que recull la Marató, la Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló i la Copa de la Reina de bàsquet, entre altres cites.

 

L'esport de València ha sigut el protagonista de la sessió d'esta vesprada en FITUR, amb la presentació del programa d'esport i turisme com a motor de la recuperació econòmica de València, que ha realitzat la regidora Bernabé. Este ha sigut l'eix temàtic de l'estand de Visit València en FITUR, que s'assenta sobre un ampli calendari esportiu per a 2022, que inclou “una important presència d'esdeveniments esportius de projecció nacional i internacional que conviden a visitar la capital de Túria amb l'esport com a principal reclam”, tal com ha assenyalat la regidora.

Entre les convocatòries que fan de València la ciutat de l'esport per la seua programació i calendari d'esdeveniments esportius, Bernabé ha destacat, entre altres, la Marató i Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló, el Gran Fons Internacional de Ciclisme, la Proleague d'Hoquei, la Copa de la Reina de Bàsquet i el Mundial de Gimnàstica Rítmica, que tindrà lloc ja l'any 2023.

La regidora Pilar Bernabé ha afirmat que “València té unes condicions ideals per a acollir esdeveniments esportius d'impacte nacional i internacional que, a més, contribueixen de manera directa a dinamitzar l'economia local”. “En FITUR presentem els principals atractius del pròxim any, que convertiran la nostra ciutat en la ciutat de l'esport: per infraestructures, per capacitat hotelera, per la qualitat de la restauració i l'oci, i pel clima i la comunicació, elements que fan que siguen poques les ciutats poden competir amb nosaltres”, ha afegit.

El calendari recull les dates del 23 de novembre, en el qual tindrà lloc la Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich, i el 4 de desembre, en què se celebrarà la Marató València Trinidad Alfonso, cita esta que ha tingut, en els últims anys, un impacte econòmic a la ciutat de quasi 20 milions, i que, en la seua última edició, va sumar més de 100 països representats.

Un altre dels esdeveniments a seguir, els dies 3 i 4 de setembre, serà la Copa del Món de Triatló, organitzada per València per tercera vegada en la història, i que l'any passat va reunir 2.400 atletes de 40 països. També repetirà presència a València, en este cas per segon any consecutiu, la 60 edició de la Copa de la Reina de Bàsquet, el campionat de bàsquet femení més antic del país, que es disputarà en el Pavelló Municipal Font de Sant Lluís.

A estos esdeveniment esportius cal sumar uns altres d'interés, com el Gran Fons Internacional de Ciclisme, esdeveniment esportiu que suma complements d'oci, turístics i culturals; la Proleague d'Hoquei, que reuneix les principals seleccions nacionals del món; o el Mundial de Gimnàstica Rítmica, que se celebrarà a l'agost de 2023 en Fira València, amb la col·laboració de totes les administracions, les federacions autonòmiques i nacional, i la Fundació Trinidad Alfonso.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé