S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament avança l’inici de la temporada de bany adaptat, que estarà operativa fins al 15 de setembre

160 persones repartides en 16 postes sanitàries integren també el dispositiu de salvament i socorrisme en les platges

• Enguany s’ha avançat la temporada de bany adaptat, que ja està en funcionament

02/06/2023

160 persones repartides en 16 postes sanitàries s’encarreguen enguany del dispositiu de socorrisme i salvament dels 19 kilòmetres de platges de la ciutat de València. L’operatiu estarà en servici fins al 15 de setembre llevat de la Devesa, on estarà operatiu des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost. Igualment, enguany s’ha ampliat i avançat l’inici de la temporada de bany adaptat a les platges de la nostra ciutat. El regidor de Platges en funcions, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “és un plaer presentar una vegada més la temporada de bany de la mà de Creu Roja, amb la qual hem treballat molt bé tots estos anys”.
 

Grezzi ha mostrat la satisfacció per “haver ampliat la temporada de bany adaptat, que per a nosaltres és un orgull poder-la posar en marxa perquè era una petició que venia des dels anys anteriors per tal que les persones que tenen dificultats motores puguen gaudir en condicions d’igualtat, com la resta i, per això, estem molt contents d’haver-la avançat a l’1 de juny”. 

Giuseppe Grezzi ha afegit que “en números, hem incrementat notablement els usuaris en estos anys i, enguany, els incrementarem encara més perquè incrementem també el servici que donem. Des de 2019 a 2022 ja l’incrementàrem un 3% a la Malva-rosa, un 7% al Cabanyal i un 35% a Pinedo. Òbviament, les dades de 2020 i 2021 són poc ressenyables perquè teníem la situació del covid i també en eixa situació vàrem treballar molt i molt bé perquè ens vàrem adaptar a la situació i poguérem donar el servici”.

Per la seua banda, Ana Lozano, responsable de socorrisme i emergències de Creu Roja a València, ha destacat que “el servici i el dispositiu de salvament i socorrisme és el mateix que l’any anterior amb metges, infermers, tècnics d’emergències sanitàries, socorristes en les postes, auxiliars de bany adaptat, caps de bany i socorristes aquàtics, entre d’altres”. Lozano ha subratllat també “la previsió és que la temporada vaja bé i els recursos materials són 7 ambulàncies en 19 kilòmetres de platja. L’Ajuntament de València és dels ajuntaments que té més ambulàncies i més recursos nàutics desplegats a les platges”. 

L’horari de funcionament del dispositiu de socorrisme de les platges del nord (el Cabanyal i la Malva-rosa) serà de 10 a 20 hores amb un reforçament de la vigilància de 9 a 10 hores. A les platges del sud (Pinedo, l’Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera i el Perellonet), el servici de vigilància estarà operatiu de 10:30 a 19 hores amb un reforçament de 10 a 10:30 hores i també de 19 a 19:30 hores. A la Devesa, l’horari serà d’11 a 18 hores.

Punts accessibles i bany adaptat

Enguany s’ha avançat i ampliat la temporada de servici de punts accessibles i bany adaptat, que ja estan funcionant i estaran operatius fins al pròxim 15 de setembre. Així, els punts accessibles de la Malva-rosa, el Cabanyal i Pinedo estaran disponibles d’11 a 19 hores. També s’ha ampliat el període d’horari de cita prèvia, que serà de 10 a 11 hores i de 19 a 20 hores a la Malva-rosa i el Cabanyal, de 10:30 a 11 hores per a Pinedo i d’11 a 15 hores de dilluns a divendres durant els mesos de juliol i agost a les platges del Saler i el Perellonet.

Tant les platges del Cabanyal com la Malva-rosa disposen de certificació d’accessibilitat universal UNE 170.001. L’aforament del Cabanyal és de 35 persones i el de la Malva-rosa, de 25. Tant els tres punts accessibles com els dos punts d’ajuda al bany estan gestionats per personal de Creu Roja i disposen de 10 ajudants de bany i un encarregat. Els punts accessibles consten de caseta i zona d’ombra, taules i cadires, cadires de rodes, grues i arnesos, cadires de dutxa, lliteres, llibres en braille, WC modulars i accessibles, senyalística blava en les passarel·les, rampes d’accés i reserva d’aparcament. A més, hi haurà cadires amfíbies, crosses amfíbies, elements de flotació i línies de vida amb cordada perpendicular a la línia de platja per a persones amb dificultat per entrar a la mar.

A més, enguany hi ha servici de biblioteca a la platja del Cabanyal fins al 15 de setembre, disponible en horari d’11 a 15 hores. També hi ha un canal de natació de 500 metres en la platja de la Malva-rosa i que arriba fins a la Patacona. A més dels banys existents a les postes sanitàries, s’instal·laran huit WC modulars més en les platges de la Malva-rosa, el Cabanyal, Pinedo i la Garrofera. Per últim, l’Arbre del Gos, la Devesa, el Saler i la Garrofera són platges sense fum. 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Giuseppe Grezzi
Giuseppe Grezzi (2)
Ana Lozano