Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprovarà dilluns la convocatòria de subvencions per al finançament de projectes de cooperació internacional per al desenvolupament

Maite Ibáñez: "la convocatòria està centrada en zones amb un alt grau de desigualtat en què es donen situacions de major pobresa o la població pateix violacions generalitzades dels drets humans"

• Cartell de la convocatòria

26/06/2021

La Junta de Govern Local aprovarà este dilluns la convocatòria de subvencions per a la realització de projectes de cooperació internacional per al desenvolupament. La regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració destina 1.100.000 euros per finançar les actuacions de les Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD) en matèria de cooperació internacional. La convocatòria considera prioritàries les intervencions dirigides a Palestina i el Poble Sahrauí, per ser territoris sobre els quals l'Ajunta-ment té aprovades declaracions institucionals de suport i cooperació tècnica directa.

La convocatòria està centrada en zones amb un alt grau de desigualtat on concorren situacions de major pobresa, o comunitats i pobles que pateixen violacions greus i generalitzades dels drets humans.

 

Les accions que es pretenen cofinançar han d'estar dirigides a promocionar el desenvolupament humà en els sectors de l'educació, salut, habitatge, formació, defensa dels drets humans, protecció de l'entorn, impuls de l'enfocament de gènere, desenvolupament econòmic i infraestructurares bàsiques, com a mecanisme de lluita contra la pobresa i les seues causes estructurals. La línia de treball se centra en les actuacions que es duen a terme en països de Sud.

Des de la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha destacat que l'Ajuntament de València “seguim atenent un any més a la nostra responsabilitat amb el desenvolupament dels pobles més vulnerables”. L'objectiu d’esta convocatòria anual és contribuir a un major "enfortiment dels vincles entre la nostra ciutat i els països empobrits i promoure la defensa dels drets humans i la promoció de la igualtat, l'impuls a processos de desenvolupament econòmic i social, el reforç de les institucions públiques i del conjunt dels actors locals per tal d'assegurar la provisió de servicis socials bàsics per a la ciutadania, com són l'educació, la salut, accés a l'aigua potable i el sanejament bàsic, etc. així com la protecció i recuperació de l'entorn". Ibáñez ha explicat que en la convocatòria considerem "prioritàries les intervencions dirigides a Palestina i el Poble Sahrauí, per ser territoris sobre els quals l'Ajuntament de València tenim aprovades declaracions institucionals de suport i cooperació tècnica directa", ha explicat Ibáñez.

Les propostes presentades han de complir el que disposen les línies estratègiques establertes en el marc del Pla Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, entre les quals es troba el d'orientar la política de cooperació cap a processos de desenvolupament al mig i llarg termini amb un enfocament basat en drets, així com el de fomentar la participació i la generació de xarxes ciutadanes per a la transformació social.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez