Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament i Diputació col·laboren per a impulsar el sector pirotècnic

El regidor de Cultura Festiva agraeix una subvenció de l'administració provincial per a finançar activitats i espectacles de la Gran Fira de Juliol i el 9 d’Octubre

• L'Ajuntament de València ha rebut de la Diputació una subvenció de 189.000 € per a finançar les activitats pirotècniques.

19/01/2022

L'Ajuntament de València ha rebut de la Diputació una subvenció de 189.000 €, inclosa en els Pressupostos d’enguany, per a finançar les activitats culturals i pirotècniques de la Gran Fira de Juliol i del 9 d’octubre. Esta ajuda s'emmarca en la política de col·laboració que duen a terme les dues institucions “per a impulsar el sector pirotècnic i fomentar aquelles iniciatives culturals que es duen a terme al voltant d’estes dos dades del calendari festiu de la ciutat”.

 

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha agraït esta prestació que “redunda en un augment de l'oferta cultural i d'oci de València i es tradueix en un major gaudi dels ciutadans del patrimoni festiu cultural de València”. Així mateix, ha manifestat la seua “satisfacció, perquè amb esta ajuda s'incrementa el suport que l'Ajuntament presta als artesans de la pólvora i a altres professionals que treballen per preservar les tradicions i senyals d'identitat dels valencians i valencianes”.

Pel que respecta a les ajudes que subvencionaran els espectacles pirotècnics, Carlos Galiana ha recordat l'“esforç municipal realitzat per a atendre les reivindicacions de la indústria creadora de mascletades, cordaes, i una llarga llista d'espectacles sorollosos i coloristes típics de les festes”.

“Es tracta d'un sector que s'ha vist especialment afectat per l'impacte econòmic de la pandèmia del coronavirus”, ha assegurat l'edil, després de subratllar que “l'Ajuntament en les últimes celebracions ha optat per organitzar focs artificials, encara que amb restriccions d'aforament per a evitar possibles contagis”. De fet, “esta aposta pel sector pirotècnic s'hi ha va materialitzar, per exemple en la celebració del passat 9 d’Octubre, amb diferents actes de pólvora que, amb la mateixa fórmula que es va utilitzar en les Falles de setembre, es van disparar des de diferents punts i amb protagonisme dels barris, per a evitar aglomeracions però sense perdre una de les essències de la festa”.