Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Sortejades les 200 invitacions per vore les mascletaes des del balcó de l’Ajuntament

Un total de 20.348 persones s’han inscrit en la rifa, amb què es recupera la presència ciutadana en l’edifici consistorial en Falles després de dos anys

• Mascletà des del balcó municipal

25/02/2022

Un algoritme ha decidit este migdia, a l’atzar, el nom de les persones que han obtingut les cent invitacions dobles —200 en total— per disfrutar de les mascletaes de Falles a la plaça de l’Ajuntament des del balcó municipal. La presència ciutadana es recupera d’esta manera a l’edifici consistorial després de dos anys en què es va haver d’interrompre per la pandèmia. També hi assistiran els guanyadors i guanyadores del sorteig del 2020, que es van vore afectats per la suspensió de les celebracions.

 

El següent pas després del sorteig és la comunicació per correu electrònic a qui ha resultat beneficiari. Cal confirmar l’acceptació o renúncia en el termini indicat en el mateix missatge; en el primer cas, també s’han de facilitar les dades de l’acompanyant: nom, cognoms i DNI. Els passes, com en anys anteriors, són intransferibles i servixen per a un dia concret que no es pot modificar. Si els guanyadors i guanyadores no responen, ho fan fora de temps o, per qualsevol motiu, finalment no poden acudir, la seua invitació doble s’assignarà al següent de la llista de reserva que genera el sistema informàtic.

Els regidors de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, han presenciat la rifa. En total, s’han inscrit 20.348 persones a través del formulari web habilitat des de les 0:00 hores del passat dia 21 fins les 23:59 hores del dimecres, dia 23. El primer registre es va efectuar 26 segons després d’obrir-se el termini; l’últim, un minut i deu segons abans de tancar-se. Per poder participar s’havia de ser major d’edat i estar empadronat a la ciutat de València; 4.506 persones no complien els requisits. La majoria de sol·licitants han estat dones (61,4 %), seguint la tendència de les passades edicions. Per districtes, el veïnat de Quatre Carreres encapçala el rànquing, seguit de prop per Patraix i Camins al Grau.

Galiana ha manifestat que es tracta “d’una oportunitat de vore la mascletà des d’un lloc especial i diferent, al costat de les Falleres Majors i les corts d’honor”. També suposa “un pas més en la recuperació de la màxima normalitat possible després de la suspensió de 2020 i l’ajornament de l’any passat”. El titular de Cultura Festiva ha recordat que va ser en 2016 quan “el govern de Joan Ribó volgué rescatar el balcó per a tots els veïns i veïnes de València i, ara que recuperem el cicle tradicional de mascletaes, també la ciutadania podrà gaudir-les des del balcó de la casa de tots els valencians i valencianes”.

Per la seua part, Pere Fuset ha expressat “satisfacció” perquè “el balcó municipal s’òbriga als veïns i veïnes del municipi”. Així mateix, ha detallat les estadístiques del sorteig des que es va posar en marxa, en 2016. “Tot i que enguany hem tingut una miqueta menys de temps (menys dies per inscriure’s)” per les circumstàncies sanitàries, ha apuntat l’edil, “la xifra (de participants) no només s’ha igualat sinó que fins i tot ha arribat a superar les dades d’anys anteriors”.

Este divendres s’han sortejat deu invitacions dobles per a cada dia de l’1 al 10 de març. A més, a partir de l’11 de març s’acostaran al balcó de l’Ajuntament els ciutadans i ciutadanes que van obtindre una entrada doble en el sorteig del 2020, però no van poder gaudir de les mascletaes fa ara dos anys com a conseqüència de la pandèmia.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Carlos Galiana
Pere Fuset