S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El festival SOCIALMED 23 dedica la seua tercera edició a la fi de la pobresa

El festival dels Drets Humans del Mediterrani, SOCIALMED 23, se celebrarà del 14 al 29 d'abril a la ciutat de València

• III edició del festival dels Drets Humans del Mediterrani

11/04/2023

Hui s'ha presentat SOCIALMED 23, la tercera edició del Festival dels Drets Humans del Mediterrani. Un festival en el qual l'Ajuntament de València participa com a fundador i patrocinador, al costat de VS RIGHTS i la Fundació ACM, que es dedica a realitzar activitats per a conscienciar a la societat sobre un tema de màxima preocupació social en relació als drets humans, tot això sense deixar de costat el compromís amb la resta de vulneracions als drets humans tant al Mediterrani com en la resta del món.
 

“En esta edició, el lema és la Fi de la pobresa, un tema inspirat en el primer dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU” ha assenyalat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, per a qui “es tracta d’un tema de pes que ens preocupa i ocupa a l'Ajuntament de València. Per este motiu, l'objectiu principal d'esta edició del festival SOCIALMED serà mostrar les diferents formes de pobresa i exclusió social, no sols per motius econòmics sinó també socials, ètnics o culturals, entre molts altres”.

L'esdeveniment principal de SOCIALMED 23 se celebrarà del 14 al 29 d'abril de 2023 a la ciutat de València i altres subseus com Dénia, Alacant, Alzira i Picassent. “Durant estos dies es duran a terme gran quantitat d'activitats que tindran als drets humans i la creació artística, principalment cinematogràfica, com a protagonistes i amb el fil conductor entorn de l'ODS1 de Nacions Unides, La fi de la pobresa”, ha afirmat el director del festival, Samuel Sebastián.

Igual que en les edicions anteriors, SOCIALMED 23 tindrà una àmplia i variada programació en línia i gratuïta que complementa la programació presencial del festival. En particular, les activitats més rellevants seran retransmeses en línia i quedaran en el canal de YouTube del festival. “D'esta manera es posa a l'abast de l'audiència gran part dels continguts del festival de manera lliure i gratuïta, i a més s'augmenta tant l'impacte com la qualitat del festival. La intenció és superar les 100.000 visites en el canal”, ha destacat García.

El regidor afirma que amb festivals com este “mirem a la resta del món. Un món on, segons l'ONU, hui dia encara queden 700 milions de persones que viuen en situació d'extrema pobresa, amb dificultats per a satisfer les necessitats més bàsiques. Garantir la protecció social de tots estos grups vulnerables resulta crucial per a reduir la pobresa, i precisament eixe és l'objectiu d'estes jornades”.

La pobresa, com a motor de desigualtats als països del Mediterrani i en el món, serà el fil conductor fe les activitats del festival. La Inauguració comptarà amb testimoniatges de dones de Palestina, Síria i l'Afganistan, que relataran les dificultats que patixen als seus països. En la secció oficial de llargmetratges, MED FICCIÓ, es projectaran pel·lícules com Carajita, La filla de totes les ràbies o My sunny Maad, històries que reflecteixen les desigualtats a tot el món. També cal destacar dins d'esta secció l'acord amb una plataforma de streaming per a projectar Les nadadores, sobre la història de dues nadadores refugiades d'origen sirià que van aconseguir participar en els Jocs Olímpics.

La secció MED VLV enguany tindrà un premi del públic i un altre al millor curtmetratge realitzat per estudiants, que promociona el cinema social realitzat a la Comunitat Valenciana. ”El PREMI ULISSES dedicat a una entitat que treballe entorn del tema del festival ha recaigut en l'Associació Missatgers per la Pau i el recollirà el Pare Ángel en persona i el PREMI MERCOURI a una persona destacada en l'àmbit social i cultural ha recaigut en el periodista i escriptor Antonio Pampliega pel seu enorme treball de visibilització dels conflictes a Orient Mitjà i en particular a l'Afganistan”, ha indicat Sebastián.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García
Samuel Sebastián