S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El cartell del Festival dels Drets Humans del Mediterrani transmet que el treball col·lectiu pot vèncer les desigualtats i la pobresa

Emiliano García ha presentat la imatge de la tercera edició del ‘Festival Socialmed València’, “compromés tots els dies de l’any amb els drets humans”

• Cartell del Festival Socialmed València

28/03/2023

El cartell que anuncia la tercera edició del ‘Festival Socialmed València’ transmet que el treball col·lectiu pot véncer les desigualtats i la pobresa. Este certamen de cine i creació artística del Mediterràneo que se celebrarà a la ciutat, entre el 14 i el 29 d'abril, per defendre els drets humans, enguany pretén mostrar les diferents formes de pobresa i exclusió social. I amb eixe objectiu es duran a terme nombroses activitats “per tal de trobar solucions per acabar amb estes situacions que no només estan relacionades amb el tema econòmic”, tal com ha anunciat hui el regidor Turisme i Internacionalització, Emiliano García, durant la presentació d’esta imatge que, dissenyada per Pilixip, plasma com un braç amb el suport d’altres pot moure una línia que simbolitza la balança de les desigualtats, que són la clau de la pobresa.
 

El regidor ha presentat el cartell del ‘Festival Socialmed València’, Festival de Drets Humans del Mediterràni junt amb el president de la Fundación ACM (Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani), Vicent Garcés; el director de l'agència VS Rights i del Festival Socialmed, Samuel Sebastián; i la dissenyadora gràfica i artista visual Pilar Rodríguez, que signa la seua obra com Pilixip.

Emiliano García ha assegurat que el ‘Festival Socialmed València’ s'ha convertit ja en “un festival de 365 dies, compromés amb els drets humans tots els dies de l'any”; i ha recordat que “dedica cada edició a dur a terme activitats per a conscienciar a la societat sobre un tema de màxima preocupació social en relació als drets humans, tot això sense deixar de costat el compromís amb la resta de vulneracions als drets humans tant al Mediterrani com en la resta del món”.

“En esta edició –ha detallat- el lema és “Fi de la pobresa”, inspirat en el primer dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, que a l’Ajuntament de València preocupa i ocupa”. “Per este motiu –ha afegit- l'objectiu principal d'esta edició d’este certamen serà mostrar les diferents formes de pobresa i exclusió social, no sols per motius econòmics sinó també socials, ètnics o culturals, entre molts altres”.

El regidor ha parlat de la “vocació internacional de València, que viu oberta al món, un món que no és just tal com ho demostren xifres com la dels 700 milions de persones que encara viuen en situació d’extrema pobresa, amb dificultats per a satisfer les necessitats més bàsiques, com la salut, l'educació i l'accés a aigua i sanejament, per nomenar algunes”. “Per això precisament naix este festival, perquè els Drets Humans són la carta fonamental per la qual s'han de regir les administracions públiques a l'hora d'organitzar les seues polítiques”, ha subratllat.

“El nostre objectiu és adaptar-nos a les metes que proposa l'ONU respecte al seu Objectiu de Desenvolupament Sostenible que se centra a erradicar la pobresa en totes les seues formes i a tot el món per a l'any 2030”, ha conclòs en manifestar el seu desig “perquè esta edició supere l'anterior, que es va saldar amb una audiència de més de 81.000 espectadors i 130 entitats socials col·laboradores”. “Són dades que demostren que existeix una base i un interés important en el festival, en el qual actualment participen prop de 150 entitats socials, culturals i audiovisuals”.

La plaça de la Reina, es convertix en la dels drets humans

Les activitats que conformen el programa del festival, que enguany comptarà amb noves seus, s’anunciaran pròximament. Entre les novetats, cal ressaltar les que se celebraran els dies 14 i 15 d’abril a la plaça de la Reina que es convertirà durant eixos dies en la plaça dels drets humans.

En la presentació del Cartell del ‘Festival Socialmed València’ també ha participat, el director d’este certamen, Samuel Sebastian, que ha agraït el suport que el festival rep de l’Ajuntament, ha celebrat que “amb esta edició el festival vol lluitar contra les desigualtats i celebrar el compromís de les polítiques públiques de les administracions amb els drets humans”.

Per part seua, Vicente Garcés, president de la Fundació Assemblea de Ciutadanes i Ciutadans del Mediterrani- ACM, ha ressaltat “la importància d’este certamen en un espai geopolític en conflicte permanent”. “Les desigualtats són l’origen de tots els conflictes”, ha afirmat.

D’altra banda, l’autora del cartell, Pilar Rodríguez, ha explicat la dificultat de plasmar el concepte de lluita contra la pobresa i ha destacat que el color predominat d’esta obra és e

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García