S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Llevant UD, protagonista hui al balcó de l'Ajuntament

• Setena mascletà

07/03/2023

La plantilla del Llevant UD, el seu president, Quico Catalán, i el cos tècnic han visitat hui el balcó principal de l'Ajuntament, per presenciar la mascletà. Un balcó que també comptarà amb la presència del President de la Diputació, Toni Gaspar; i els jugadors del València CF, Samu Castillejo i Jesús Vázquez.
 

La mascletà ha segut disparada per la pirotècnia Lluch, de Faura, de la comarca del Camp de Morvedre, que no disparava a la Plaça de l'Ajuntament des de l'any 2014. Ha siugut de tall tradicional i començarà amb traca valenciana, trons, descàrregues i xiulades. A continuació han hagut cinc retencions acompanyats de tro i xiulades que aniran augmentant la seua intensitat fins a arribar al terratrémol amb traca triple. El final ha consistit en un bombardeig de potents trons d'avís i dos colps finals de tro i cigales.

Han visitat el balcó les comissions de les falles avinguda Regne de València-Sant Valero, Ramón de Rocafull-Conde Alaquàs, Perez Galdós-Jesús-Maestro Sosa, Jesús-San Francisco de Borja-Poeta Salvador Abril-Peris i Valero, Mont de Pietat i Avinguda de Campanar-Hipolito Rovira; i les Juntes Locals Falleres d'Utiel, Tavernes de la Valldigna i Turís.

Demà, Dia de les Dones, la mascletà es vestirà de color morat. Serà María José Lora, de Caballer fx Global Foc, l'encarregada de disparar els focs. La pirotècnica repetix en este dia després de disparar el 8 de març de l'any 2017. La mascletà serà aèria i mecanitzada, amb retencions aèries, i efectes digitals de tro, que precedixen al cos de la mascletà, compost de cinc retencions terrestres amb acompanyament aeri i tres traques de terratrémol especial. El final combinarà el color morat amb un gran bombardeig amb tancament de tro.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

pirotècnic