S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Arranca la instal·lació dels primers 600 detectors de fum en habitatges de majors vulnerables per a previndre incendis

Gómez: “Hem començat amb els usuaris dels quatre Centres de Dia perquè totes les persones en situació de dependència se senten protegides”

• La instal·lació ha començat en els habitatges de les persones usuàries dels centres de dia municipals

31/01/2023

Sandra Gómez, vicealcaldessa de València i responsable de l'àrea d'Envelliment Actiu, i Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, han assistit a la instal·lació del primer detector de fums en habitatges ocupats per persones majors en situació vulnerable per a alertar als bombers i previndre incendis. El primer sensor s'ha instal·lat en un habitatge del carrer Iecla. Gómez ha explicat que “la millor forma que tenen d'actuar els bombers és, precisament, evitant que els incendis es produïsquen i, òbviament, un dels sectors de la població que més patixen incendis, o entre els quals més nombre de víctimes hi ha, és el de les nostres persones majors, sobretot a partir dels 65 i, especialment, 80 anys. Quasi la meitat del nombre de víctimes per causa d'incendis són persones majors”.
 

Les baixes temperatures obliguen a extremar les precaucions per a evitar el foc. Sandra Gómez ha subratllat que “justament és en els mesos d'hivern, desembre, gener i febrer, quan es consumix moltíssima energia en totes les cases i, sobretot, en finques que no tenen les condicions energètiques adaptades a les actuals normatives, en finques antigues que hui dia continuen ocupant majoritàriament les persones majors, que tenen menys possibilitats de mobilitat i més risc, per algun error o alguna distracció, de patir un incendi”.

Gómez ha apuntat els riscos que patixen els majors vulnerables que ocupen habitatges poc adaptats a les condicions extremes per a explicar l'oportunitat de la iniciativa municipal que se centra, de moment, en els usuaris dels Centres de Dia municipals: “Hem volgut evitar els incendis i posar tots els nostres recursos i tots els nostres esforços en què això no ocórrega. Com? Instal·lant detectors de fum en els habitatges de totes aquelles persones que hui són usuàries dels nostres Centres de Dia, que són persones que ja sabem en esta ciutat que tenen una situació de dependència, de vulnerabilitat i que, per tant, són més proclius a patir un incendi. És per això que hem començat amb tots els usuaris dels nostres quatre Centres de Dia municipals i instal·larem 600 detectors de fum perquè totes les persones majors i en situació de dependència se senten més protegides i perquè puguem actuar de la manera més ràpida des dels serveis de bombers”.

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha explicat l'origen de la proposta per a instal·lar els detectors de fum en habitatges de majors vulnerables i ha subratllat la seua gratuïtat: “és una iniciativa que sorgix del Departament de Bombers. És una iniciativa totalment gratuïta per als usuaris, per a les persones beneficiàries. No han d'abonar cap quantitat, tot és a càrrec de la Fundació Protegir Comunitat Valenciana per a donar servici a persones que presenten un caràcter d'alta vulnerabilitat”. Cano ha afegit que “protegir les persones més vulnerables és una màxima d'este govern des de l'any 2015, atendre les necessitats d'estes persones que són moltes i diverses. Hui estem parlant de prevenció dels incendis; per desgràcia en alguna ocasió a la ciutat de València hem tingut alguna situació molt desagradable i, amb esta iniciativa, evitarem situacions que, en un passat, s'han pogut produir a la ciutat de València”.

La instal·lació de sensors de fum ha començat hui, com ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana: “esta és la primera edició amb la instal·lació de 600 detectors, però no pararem ací; seguirem amb pròximes edicions en les quals instal·larem més detectors de fums per a arribar a totes les persones amb necessitats, a totes les persones vulnerables perquè estiguen protegides. Hui més que mai podem parlar amb propietat de Protecció Ciutadana”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez