S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València Activa se suma a la II Setmana de l'Educació Emprenedora per a promoure l'esperit emprenedor en l'àmbit educatiu

Esta setmana temàtica té per objectiu acostar l'àmbit de l'emprenedoria innovadora i l'àmbit educatiu per a despertar vocacions, potenciar competències i crear oportunitats de futur

• L'Ajuntament promou l'esperit emprenedor

24/01/2022

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, s'ha sumat amb un cicle d'activitats a la II Setmana de l'Educació Emprenedora, una iniciativa que promou l'esperit emprenedor en l'àmbit educatiu i que ha sigut impulsada per segon any consecutiu per l'Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora.

 

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha afirmat que “amb esta iniciativa mostrem el nostre compromís amb l'educació i l'emprenedoria innovadora, uns sectors que han d'anar de la mà perquè el talent no trobe límits”.

Per part seua, l'Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, ha assegurat que “amb la Setmana de l'Educació Emprenedora volem acostar la comunitat educativa i l'emprenedoria innovadora. Hem de posar l'emprenedoria innovadora al servici de l'educació i que tots dos col·laboren per a despertar vocacions, potenciar habilitats i crear les ocupacions del futur. Espanya es convertirà en un paradís del talent gràcies a la construcció de la Nació Emprenedora amb major impacte social de la història”.

Amb tot, en el marc d'esta Setmana de l'Educació Emprenedora València Activa ha organitzat tres activitats. La primera d'elles es realitzarà el dilluns, 24 de gener, en el col·legi Juan Comenius de València. Es tracta d'una taula redona en la qual l'alumnat del centre podrà conéixer de primera mà iniciatives posades en marxa per emprenedors i emprenedores locals, així com conéixer iniciatives que desperten l'esperit emprenedor i fomenten les vocacions STEM.

El cicle d'activitats programades al llarg de la setmana se celebrarà el dimecres 26 de gener. Es tracta del webinar ‘Mites i realitats: descobreix el dia a dia d'una persona emprenedora’, un esdeveniment en línia en el qual s'abordaran, al costat de diverses figures de referència de l'ecosistema valencià, qüestions com les seues motivacions per a emprendre, com és la rutina d'un emprenedor/a, o quins avantatges ha suposat per a ells i elles posar en marxa el seu propi projecte.

Per a posar el fermall a la Setmana de l'Educació Emprenedora València Activa ha programat per al divendres 28 de gener el webinar ‘Aprendre a emprendre’, en el qual s'abordarà la importància d'educar en emprenedoria en edats primerenques, i on s'analitzaran com es podrien incloure assignatures de foment a l'emprenedoria en els programes.

“Amb este conjunt d'accions des de València Activa reivindiquem la necessitat d'incloure matèries relacionades amb l'emprenedoria en els plans d'estudi, hauria de ser una matèria que ha d'acostar-se als nostres i les nostres joves de manera transversal, estudien el que estudien, perquè la vocació emprenedora i el talent han de trobar el seu lloc i trobar el camí per a poder materialitzar-se” ha defensat la regidora.

 

Setmana de l'educació emprenedora

 

L'Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora impulsa, per segon any consecutiu, la Setmana de l'Educació Emprenedora, una iniciativa per a acostar la comunitat educativa i l'emprenedoria innovadora. La Setmana de l'Educació Emprenedora es desenvoluparà del 24 al 28 de gener i compta amb el suport del Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Ministeri d'Universitats; i la col·laboració d'entitats de l'emprenedoria innovadora i de l'àmbit educatiu.

Esta setmana temàtica se celebra en el marc del Dia Internacional de l'Educació, el 24 de gener. Després del bon acolliment de la primera edició, en la qual van participar més de 50 entitats, la Setmana de l'Educació Emprenedora torna per a promoure l'esperit emprenedor en l'àmbit educatiu. Entre els seus objectius es troben reconéixer el paper clau de la formació i de la docència en la qualitat de l'emprenedoria innovadora; potenciar les competències emprenedores per a les professions del futur; despertar l'interés per les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) i cap a estudis vinculats a l'emprenedoria; i acostar les experiències de l'emprenedoria innovadora als centres educatius en les seues diferents etapes.