S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde avança que el Pressupost Municipal de 2023 contemplarà ajudes i iniciatives per pal.liar els efectes de la inflació

Joan Ribó, que ha participat en el lliurament de premis de Cámara València, parla “de la necessitat d’un gran Pacte de Ciutat per tal d’intentar que ningú quede enrere”

• L'Ajuntament aposta, segons l'alcalde, per un "Pacte de Ciutat per tal d’intentar que ningú quede enrere”

13/09/2022

El Pressupost de l’Ajuntament per a 2023 tindrà en compte el moment d’incertesa econòmica en l'àmbit europeu, i tornarà a plantejar ajudes i iniciatives per tornar a donar suport al teixit empresarial de la ciutat i per consolidar la xarxa de servicis públics essencials. Així ho ha anunciat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, que s’ha sumat a la cita amb què Cámara Valencia reconeix anualment les accions empresarials més rellevants que han contribuït al desenvolupament econòmic de la ciutat. En esta trobada, en què s’ha guardonat les empreses que han destacat per la seua excel·lència, la seua capacitat innovadora o la seua gestió en general, també s’ha reconegut les firmes compromeses socialment així com aquelles que fomenten la internacionalització i la transformació digital. En definitiva, i en paraules de l’alcalde de València, “els grans projectes empresarials estan fets de la creativitat i la capacitat de persones que posen el seu treball al servici d'una idea”. Joan Ribó ha fet una crida a constituir “un gran Pacte de Ciutat entre administracions, sector econòmic, sindicats i societat civil, sota la premissa de treballar per tal d’intentar que ningú quede enrere”, ha reflexionat Joan Ribó.

 

Durant el lliurament dels esmentats premis de Cámara València, que s’ha celebrat al Palau de Congressos en el marc de la Nit de l'Economia Valenciana, l’alcalde ha afirmat que “eixa inversió de talent és la que fa créixer el sistema productiu, i la base del sistema econòmic que ens permet avançar”; i en felicitar les empreses premiades per la seua tasca, ha assegurat que “tots i totes hem de felicitar-nos, perquè hem convertit València en una ciutat d'oportunitats i drets”.

Joan Ribó ha aprofitat la seua intervenció “per agrair a tot l'empresariat valencià la seua capacitat per afrontar les conseqüències de la crisi de la covid, des del trellat i la col·laboració, I per descomptat a tots els treballadors i treballadores que amb el seu esforç han contribuït a consolidar el bon moment de l'economia valenciana”. L’alcalde ha recordat que “a València en els últims mesos no només s’ha recuperat els nivells d'ocupació d'abans de la pandèmia, sinó que s’han aconseguit les xifres d'atur més baixes des de 2008”. “De fet, al mes de juliol vam registrar la xifra de desocupació més baixa en 14 anys, i al mes d'agost les contractacions indefinides representaven, quasi, el 50% del total dels nous contractes”, ha concretat per a celebrar: “estem generant ocupació, i és de qualitat, i això és important, perquè tindre treball és sinònim de dinamització econòmica i de futur”.

En la seua intervenció l’alcalde també ha parlat del “suport de les administracions valencianes cap al sector empresarial”. “En 2021 férem un gran esforç per portar endavant el programa Resistir, que, amb la col·laboració del govern de la Generalitat i la Diputació, ens va permetre invertir a València 28 milions d'euros per reactivar els sectors econòmics més afectats per la crisi”, ha explicat.

Joan Ribó també s’ha congratulat “perquè entre tots i totes hem convertit a València en una ciutat d'oportunitats i drets”. “Som Capital Mundial del Disseny, estem entre les ciutats candidates per ser Capital Europea de la Innovació i som finalistes a la Capitalitat Verda Europea 2024, una fita importantíssima que ens ha de donar l’impuls definitiu per ser el referent mediterrani europeu de la sostenibilitat i les polítiques verdes”, ha indicat. En fer-se ressò d’estes fites, l’alcalde també ha al·ludit “al compromís de l’Ajuntament amb Europa per convertir València en una Ciutat Climàticament Neutra, i a l'Estratègia València 2030, que contempla un nou model de governança on la col·laboració públic-privada és fonamental per fer front al gran desafiament del nostre temps, el canvi climàtic”. “Necessitem tots els coneixements i aportacions en aspectes tan importants com impulsar un nou model energètic, per construir una ciutat resilient, que garantisca el futur dels nostres nets i netes”, ha subratllat.

Per últim, l’alcalde ha parlat de “dos grans projectes de ciutat per als que el 2022 està sent un any molt important: la licitació de les obres del canal d'accés, primer pas per modernitzar i ampliar la xarxa ferroviària per tota la ciutat i una gran oportunitat per a l'economia valenciana, i el desenvolupament de La Marina, com un gran districte d'innovació que ens ha de consolidar com un referent tecnològic internacional”. “Som terra d'emprenedors i comerciants. La nostra història està lligada a l'esdevindre econòmic que tant ha influït en la configuració de la nostra ciutat. Vivim un moment únic, que necessita la implicació de totes i tots, com deia Martí i Pol ‘tot està per fer, i tot és possible’”, ha conclòs.

En l’acte, presidit pel president del Consell, Ximo Puig, també han participat en representació de l’Ajuntament la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, el regidor de Desenvolupament Innovador dels sectors Econòmics, Borja Sanjuán, i altres membres de l'equip de govern.