Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Natzaret ja està connectat amb el centre urbà amb la línia 10 del metro

L’alcalde participa en la posada en servici del primer comboi d'esta nova línia i demana que “es comence a treballar ja en la connexió de Natzaret amb el Cabanyal i La Marina”

• Natzaret ja té connexió ferroviària directa amb el centre de la ciutat

17/05/2022

Natzaret té, des de hui, connexió ferroviària directa amb el centre de la ciutat. La nova línia 10 del metro també dona servici i connecta, de forma sostenible, els barris de Russafa, Montolivet, Ciutat de les Arts i les Ciències, i Na Rovella. “Amb la seua posada en marxa –en paraules de l’alcalde, Joan Ribó- València salda un deute amb el veïnat de Natzaret castigat per les ampliacions del Port, i pal·lia alguns dels seus efectes”. “A més, la ciutat amplia la seua oferta de transport públic de qualitat amb un mitjà que tindrà prioritat semafòrica als encreuaments de vianant i de vehicles en el seu recorregut per superfície”. “Es tracta de la culminació d’un projecte, que estava planificat des de fa dècades però havia sigut paralitzat i els governs progressistes hem impulsat des de 2015”, ha celebrat Ribó, en ressaltar que, a partir d’ara, “cal començar a treballar ja en la connexió de Natzaret amb el Cabanyal i La Marina de València”.

 

L'alcalde de València, Joan Ribó, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i acompanyat de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d'altres membres de l'equip de govern, ha participat hui en la posada en funcionament de la Línia 10 de Metrovalència. Tota la comitiva ha fet el recorregut d’esta línia 10 des de l'Estació del carrer d’Alacant (amb entrada també per l’avinguda de Germanies) fins a l'estació d'Amado Granell, en Montolivet, on ha informat de les característiques d’esta nova línia de metro impulsada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb la coordinació del àrea de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València.

“La posada en funcionament de la L-10 de Metrovalencia és una gran notícia per a tots els valencians, valencianes i visitants, i també per a la mobilitat sostenible de la ciutat”, ha assegurat l'alcalde, en destacar “la importància per a la logística urbana i per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania que suposarà esta nova línia de metro”.

“Connectar un barri com Natzaret amb el barri de Moreres, que està en ple creixement, o amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, és un assoliment que m'ompli de satisfacció”, ha assegurat Ribó, qui també ha accentuat que “millorar la xarxa de transport i garantir la mobilitat sostenible és una manera de democratitzar la ciutat i de demostrar que totes les persones són importants, visquen al barri on visquen”.

“Per això –ha reiterat- acabar este projecte, que estava adormit durant anys per la falta de voluntat política, era tan important, i per això també ho és no quedar-nos ací i començar a treballar ja en la connexió de Natzaret amb el Cabanyal i la Marina de València”.

Joan Ribó, que ha agraït “el treball de totes les persones que han fet possible este gran avanç per a la ciutat de València i per a Natzaret, un barri que durant anys ha estat maltractat i oblidat”, també ha tingut paraules “per a fer valdre la denominació de la parada del barri de Montolivet, que amb un mural de Paco Roca ret homenatge a Amado Granell, el valencià antifeixista que va alliberar París de la barbàrie nazi i que mereix formar part d’esta nova València amable i inclusiva que entre totes i tots anem construint”.

Des del carrer Alacant fins a Natzaret

La nova Línia 10 de Metrovalencia té una longitud total de 5,32 quilòmetres i discorre entre el carrer d’Alacant fins al barri de Natzaret, al llarg de huit estacions, tres subterrànies i cinc en superfície: Alacant, Russafa, Amado Granell-Montolivet, Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret. De manera paral·lela, un passeig per als vianants subterrani connectarà les estacions d'Alacant i de Xàtiva, de manera que es podrà efectuar un transbord amb les línies 3, 5 i 9 del servici de transport públic ferroviari. Entre altres servicis, facilita l’accés al Conservatori Superior de Música, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, al Palau de Justícia o als centres comercials d’esta zona.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan RIbó