Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Patrimoni i Recursos Culturals contracta la restauració de tres obres del Museu de la Ciutat

Glòria Tello: “el patrimoni de l’Ajuntament de València és molt gran i durant molts anys ha estat oblidat i sense que ningú es preocupara pel seu manteniment"

• Pianoforte fabricat en Londres el 1777 pel cèlebre Johannes Zumpe, deixeble de Gottfried Silbermann

21/09/2021

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat que l’Ajuntament ha contractat la restauració de l’obra del Museu de la Ciutat de “Pianoforte” i dels mobles la còmoda valenciana i l’escriptori Carles IV. Es tracta d’obres d’art i mobles antics que necessiten una intervenció per a evitar que es deterioren en el futur.

 

Tal i com explica la regidora Glòria Tello, “el patrimoni de l’Ajuntament de València és molt gran i durant molts anys ha estat oblidat i sense que ningú es preocupara pel seu manteniment, per això són tan importants totes les actuacions de restauració que estem duent a terme en diferents obres artístiques del patrimoni municipal en els últims anys dintre del pla de restauració del patrimoni que implementàrem en arribar al govern”.

Pianoforte, és una peça del segle XVIII que desperta l'interès d'investigadors i visitants. És un instrument que deriva del clavicordi i és l'antecedent del piano. Va ser fabricat en Londres el 1777 pel cèlebre Johannes Zumpe, deixeble de Gottfried Silbermann. Es faran tasques de neteja i regeneració de l'acabat, així com de la fixació de peces metàl·liques.

La còmoda valenciana que es restaurarà també és del segle XVIII. Consta d’una calaixera de noguera i caoba amb bocaclaus i anses de metall daurat. Hereva d'arques i baguls, és una tipologia de moble de gran transcendència en els segles XVIII i XIX ja que va canviar el concepte de moble per guardar roba. En esta peça es farà una consolidació de la marqueteria en les seues parts laterals, ja que esta s'ha anat bombat amb el pas dels anys. També s’abordarà la regeneració de l’acabat.

Respecte a l’escriptori Carles IV, com les altres dos peces correspon al segle XVIII i és una peça realitzada amb fusta de noguera amb tres calaixos i tapa abatible, adornada amb marqueteria geomètrica de llimoner. Com la peça anterior, cal consolidar la marqueteria que es troba en el mateix estat de bombament.

Per a la restauració d'estes peces s'ha requerit a David Oriol, professional prestigiós, a més, és coneixedor d'estes peces i el seu estat evolutiu de deteriorament. El cost de la intervenció de restauració de les tres peces és de 1.176,42 euros. Els treballs duraran aproximadament tres mesos. Només el Pianoforte es traslladarà al taller, les restants peces seran restaurades "in situ".

Recursos multimèdia

Gloria Tello