Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ecologia Urbana repara les voreres de l’avinguda Ruiz i Comes de Castellar-l’Oliveral després de trasplantar 10 oliveres

“Les jardineres existents fins ara estrenyien la vorera, la qual cosa suposava un risc per a la ciutadania”, ha explicat el vicealcalde Campillo

• La reparació de les voreres era una vella reivindicació veïnal

15/05/2022

La Regidoria d’Ecologia Urbana de València ha finalitzat els treballs per al trasplantament de deu oliveres que adornaven l'avinguda de Ruiz i Comes, al poble de Castellar-lOliveral (Pobles del Sud). Es tracta de deu exemplars arboris de l'espècie Olea europea, que s’han trasplantat a una zona enjardinada en l'avinguda de Fernando Abril Martorell (en el Bulevard Sud, encreuament amb la Carrera de Malilla).

 

Paral·lelament al trasplantament, s’han dut a terme els treballs de reparació de les voreres, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo: «Es tractava d’una vella reivindicació veïnal que ara hem escomés, no sols reparant les voreres d’on s’han retirat les oliveres trasplantades, sinó també reparant les jardineres de la resta d’exemplars que es troben en esta avinguda».

Les jardineres estaven sobre la vorera de l'avinguda de Ruiz i Comes, abans d'arribar a l'encreuament amb el Camí del Tremolar i, per les seues dimensions, la seua presència causava un estrenyiment de la vorera, que només deixava un pas lliure d’1,4 metres practicables. A això se sumava la presència contigua de palmeres (Washingtonia robusta) que feia encara més estret el pas, i obligava els vianants a realitzar maniobres no desitjades, la qual cosa representa un risc especialment per a la ciutadania amb mobilitat reduïda. A més, en el tram lliure de la vorera hi ha un fanal, situat entre les jardineres i la vorera, que contribueix a la reducció del pas lliure de circulació en este punt, la qual cosa constitueix també un incomplint de l'amplitud requerida per l'Ordenança d'Accessibilitat en el Medi Urbà del Municipi de València.

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que les jardineres també es trobaven en mal estat i presentaven risc de fractura, la qual cosa afegia també un risc més, tant per als transeünts com per a les mateixes oliveres. I, juntament amb tot això, està el problema de la brutícia i perill d'accidents per als vianants per la caiguda dels fruits sobre la vorera.

Per tot això, les oliveres han sigut trasplantades a una zona enjardinada de l'avinguda de Fernando Abril Martorell (Bulevard Sud), encreuament amb Carretera Malilla, encara que, tal com ha destacat Campillo, un dels exemplars es mantindrà al carrer Pic Caroig, a Castellar-l’Oliveral, com a testimoniatge de l'aspecte que fins ara havia caracteritzat esta via urbana.

«Els treballs han inclòs també la restauració de les jardineres que estan en la vorera contrària, mentre que en la banda on s’han trasplantat les oliveres s’ha restituït el paviment de la vorera», ha assenyalat el vicealcalde Campillo. 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo