S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme aprova un projecte de reparació de carrils bici en huit barris

Sandra Gómez: “Amb esta actuació donem un nou impuls a les infraestructures que faciliten la mobilitat sostenible diària a València”

• Carril bici al carrer San VIcent

25/09/2022

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat el projecte de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana per a la renovació de paviments de diversos carrils bici en diferents carrers de la ciutat amb un pressupost de 342.276 euros. La vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme, Sandra Gómez, ha ressaltat la importància de comptar amb una xarxa ciclista en òptimes condicions per afavorir la mobilitat sostenible i reduir progressivament la presència del vehicle privat als carrers. “Les ciutats formem la primera línia de batalla contra el canvi climàtic i hem de desenvolupar les millors infraestructures per impulsar la transició cap als sistemes de mobilitat sostenible que ens permeten reduir la contaminació als nostres carrers”, ha manifestat la vicealcaldessa.

 

El projecte, una vegada licitada i adjudicada l'obra, s'executarà en un termini de quatre mesos. Estan programades actuacions en huit trams diferents del carril bici que discorren pels barris de Malilla, Malva-rosa, Campanar, Trinitat, Exposició, la Petxina i El Calvari.

Les actuacions es projecten en carrils bicis construïts fa molts anys i el paviment dels quals, amb el pas del temps, s'ha deteriorat en algunes zones. En este sentit, la intervenció pretén esmenar les deficiències localitzades en el paviment a més de fixar nous criteris de senyalització i accessibilitat més actuals que ja s'estan emprant en els carrils bici de nova construcció de la ciutat.

El projecte contempla la renovació dels paviments, reasfaltant, reposant les rajoles en mal estat i reparant els enfonsaments o els sots. Igualment, es renova la senyalització en tots els trams i en alguns casos es realitzen altres millores per als vianants substituint rajoles en mal estat al costat del carril bici o adaptant guals per als vianants.

“Amb este projecte donem un nou impuls a les actuacions de renovació i manteniment d'estes infraestructures tan importants per a la mobilitat diària en els barris de la nostra ciutat, facilitant desplaçaments segurs i potenciant l'ús de mitjans de transport sostenibles. Se suma a més als treballs que ja realitza, de forma continuada, la contracta de manteniment de vies públiques, per mantindre en bon estat les infraestructures viàries de la nostra ciutat”, ha finalitzat Gómez.